CABINET MEETING / Here's how the Government Witch wins Ed's heart and leaves other women ministers in the shade

2022-11-20 15:00:43Patronazhisti SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Bella Balluku multiplying the roads

TIRANA / KASHAR / LEKAJ - Other ministerial colleagues see her with envy and do their best to hide it. They have also done their best to have Edi address them with the compliment "witch" at least once .

Thus, Krifa Fridca reported increases in agricultural exports by 500 percent, while this was in fact the percentage of the villagers who had taken the roads of the world.

Mirela Kumbaraja decided to pay a small beam to every forest and town in Albania that has three women who make fig jam.

Hallva Margarina e Kulturës promovonte si punë të ministrisë çdo libër që botohej në vend nga privatët, dhe çdo orkestër që bënte muzikë në lokalet e natës e paraqiste si koncert.

Olta Gjaqka shkoi dhe më tej: Për të treguar se talentet e saj shkojnë përtej misionit të rëndomtë të shndërrimit të Shqipërisë në pikë referimi të diplomacisë globale, vendosi të marrë edhe statusin e investitores strategjike, me paratë që kishte fituar në Amerikë si kamariere gjatë studentllëkut.

Episa Spirodhalla, e cila e kuptoi që epitetin Skënderbej për Edin e dogji para kohe, tani po kërkon emra të tjerë heronjsh për ta thirrur idhullin e saj; nga Vrana Konti e Zenel Gjoleka, te Çelo Mezani e Osman Taka.

Ministresha Manastirllesha desh ja shkuli xhaketën Edit për të marrë me vete në inaugurimin e Infektivit të ri, ku treçereku i stafit ka shkuar në Gjermani dhe çereku pret të marrë vizën e punës.

Me pak fjalë, gjithë graria e qeverisë nuk po lë shtriganëri pa bërë, që një herë të vetme, Edi t’u drejtohet me përkëdhelorin sublim “shtrigë”.

Por më kot. Këtë titull fisnikërie ai ja ka rezervuar vetëm asaj, zëvendëses së vet, ministres së Rreshjeve, Shitjes së Korrentit dhe Kilometrave të Asfaltit, Bella Ballukes.

***

Nuk është e vërtetë se Edi e ka krijuar këtë dobësi vetëm se ai, si djali i shokut Kristaq, e sheh me tjetër sy mbesën e shokut Beqir. Kjo hipotezë mbi gjasme aleancën e bijve të nomenklaturës bie poshtë, se ja, vajzën e shokut Llambi, Edi e çoi në SPAK për abuzimet me tunelin e Kardhiq-Delvinës. Që domethënë se jo vetëm shokët Birosë dhe Komitetit Qëndror, por edhe fëmijët e nipat e tyre e kanë ruajtur genin e goditjes të grupeve armiqësore.

Jo, Edi nuk i sheh këto farefisnira të sëmura. Ai sheh vetëm produktin, dhe Bella prodhon vazhdimisht.

Bella sells and buys current with and without installments. It inaugurates roads that started ten years ago, and that will not end even after another ten years. It promotes new seaports that foresee the construction of buildings that will be sold, and with the money earned from the apartments, kismet can also build the port. And above all, it multiplies, much like Jesus who added fish to the nets of the Galilean fishermen with the holy spirit. How?

***

Everyone remembers when the price of fuel was increased for the first time and Bella called on Albanians to walk more and not take the car to buy bread. Or fruits and vegetables. But walking reduces the use of roads. And a problem arose: How would all those millions of euros surplus of the state budget be spent, when it is known that the best way is by paving new roads?

Then, in a secret government meeting, Comrade Edi came out with the call: Let's make an Adriatic-Ionian Milot-Fier corridor, so that the Lezhians can run and buy bread in Fier. And vice versa. " We don't do it with Europe's money, because they are vesveselinj, " said Edi, "no, but where did you take the money, no, but why at this price per kilometer. Papapa, they are worse than the Gjirokastrites".

This is where the creative genius of Bella Ballukes intervened.

"I, Mr. Prime Minister, " she proposed with a garter belt voice that none of the other ministers can imitate, "I suggest that we make not one, but five roads: The first from Miloti to Thumana, the second from Thumana to Kashar, the third from Kashari to Peza-Helmës, the fourth from Peza small to Peza large...".

"Lereee, don't call it, you cried!", said Edi excitedly, "brilliant." Five roads are more than one. Five major projects, five Albanian companies that will employ people, five examples of success..."

"One point five billion euro concessions and PPPs, so that the Albanians can say no to poverty, " added Ballukja.

Then Comrade Edi turned to the other government women: Huh, what do you say to this?

They lowered their heads reddened with anger: She is a witch, you have nothing to say!

Note: Patronageist is a satirical column without PPP and without EU funds

Video