"With his speech, Edi Rama defended the political bargain with the real owner of the tower behind the Opera"

2023-08-11 12:42:07Pikëpamje SHKRUAR NGA ROLAND BEJKO
Edi Rama, Roland Bejko and the "Foltore" tower

In his long reaction full of metaphors and long phrases, Edi Rama did not respond to the concerns of public opinion and opposition forces. On the contrary, anyone who has a negative opinion towards the Kulla-Mal issue in the middle of Tirana, as always, has found himself in the middle of Edi Rama's metaphorical mud attack.

In this case, Edi Rama proved to us once again that he uses language in politics as an art to hide the truth.

However, the prime minister of a democratic country has a constitutional duty to be transparent towards his citizens.

Edi Rama, in this case, and as always in fact, has done the opposite.

No transparency, there is standard governance.

In his long reaction, Edi Rama has not given any answer to the concerns of public opinion on the topic in question, which are:

1. Why are the towers built in the middle of Tirana and not in a corner dedicated to them, as in all western capitals, away from the areas of historical architectural heritage?

2. Why are the parks and flower gardens of Tirana disappearing, while our capital has an air pollution rate three times the allowed European rate, ten times less green space per inhabitant than the European rate, and ten times higher the number of deaths per resident due to diseases in the respiratory organs?

3. Me çfarë parash ndërtohen këto kulla?! A shërbejnë ato si lavatriçe për pastrimin e parave të pista të krimit dhe korrupsionit shtetëror, trafiqeve, apo mafjes lokale e ndërkombëtare ndërkohë që në Shqipëri janë pastruar deri vitin e shkuar të paktën 1.6 miliardë euro?

4. Për Kullën Mal që do ngrihet në mes të Tiranës, a është Edi Rama në dijeni të pronarëve të vërtetë të saj?! A është dhënia e lejes për ndërtimin e saj një dhuratë me benefite politike për të dhe përfituesin që siç po thuhet prapa kësaj pune qëndron familja e "krerevolucionarit"?! ( Natyrisht, ai nuk mund të thotë, Po, se ndryshe i bie të largohet nga pushteti.)

Pra, që të kuptohemi. Siç e kish thënë në fund të shkrimit të vet Edi Rama, ne nuk jemi kundër sektorit të ndërtimit në Tiranë e në gjithë Shqipërinë. Por ne jemi kundër përdorimit të kësaj industrie si një sektor i rëndësishëm i pastrimit të parave të pista të krimit, trafiqeve e korrupsionit shtetëror e cila po shkatëron ekonominë e ndershme duke prishur rregullat në treg, duke favorizuar kryesisht oligarkët, duke rritur artificialisht çmimet e banesave, duke deformuar artificialisht kursin e këmbimit, ku forcimi i lekut dhe zhvlerësimi i valutës së huaj po falimenton eksportuesit dhe prodhuesit vendas.

Ne jemi kundër hipokrizisë politike të atyre që ditën premtojnë e nxisin revolucion për përbysjen e një regjimi të korruptuar, duke hedhur baltë, akuza e shpifje si pazarexhinj me pushtetin ndaj nesh që jemi të ndryshëm nga ata, dhe natën bëjnë pazare me qeverinë dhe Kryeministrin dhe Kryetarin e Bashkisë për kullat nëTiranë, a resortin e rradhës në bregdet me të njëjtët oligarkë dhe trafikantë.

Pra, Edi Rama në reagimin e tij i është shmangur thelbit të debatit publik mbi pazaret politike, dhe ekonominë kriminale.

Dhe kjo nuk besoj se është lajthitje, por strategji për të mbrojtur pazarin politik me pronarët e vërtetë të kullave dhe investitorëve të tij strategjik në bregdetin e Shqipërisë ku me sa duket pastrojnë paratë e pista në emër të zhvillimit.

SPAKU will have a lot, a lot of work. But the work becomes easy when you follow the money, it is enough to have the right will.

In this case, political hypocrisy is coming to an end. Copper is getting tin, as Kulamal took the ink out of the true purpose of the so-called "revolution" that would overthrow the corrupt regime of Edi Rama.

Time is the best bleach of great truths!

Video