Një masë e madhe mbeturinash në gojë, momenti emocionues kur një balenë kërkon ndihmë nga njerëzit (VIDEO)

13 Qershor 2024, 19:43Lifestyle SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Gruaja e guximshme përdor duart për të shpëtuar balenën

A keni pasur ndonjëherë një copë filli dentar të futur mes dhëmbëve aq fort sa ka qenë pothuajse e pamundur të dalë? Tani imagjinoni që filli është i lidhur me një tufë ushqimesh, të mbështjellë rreth pjesës së poshtme të nofullës suaj dhe ju nuk mund ta hiqni dot. Mund ta imagjinoni? Ky skenar mund t’ju japë një ide se si u ndje një balenë në Oqeanin Indian.

Sipas We Love Animals, kjo balenë e shqetësuar iu afrua një grupi zhytësish, duke kërkuar ndihmë.

Ndërsa është e pamundur të dihet me siguri nëse ky ishte qëllimi i vërtetë i balenës, por pamjet tregojnë se “po”.

Balena notoi drejt zhytësve me gojën hapur.

Kur një zhytëse iu afrua me kujdes, balena mbajti gojën hapur dhe e la që t’i hiqte grumbullin e mbeturinave.

Balena më pas qëndroi në sipërfaqe me zhytësit, sikur të shprehte mirënjohje.

Ky takim i jashtëzakonshëm jo vetëm që nxjerr në pah inteligjencën dhe ndjeshmërinë e gjitarëve detarë, por gjithashtu thekson ndikimin e mbeturinave të hedhura nga njeriu në jetën e oqeanit.

 

Video