Where was Ilir Meta when they knocked out his weak point?

2022-12-07 12:00:29Pikëpamje SHKRUAR NGA ARDIT RADA

One day before the European Union Summit in Albania, Sali Berisha declared that Tirana would be shaken by the December 6 protest.

Two days ago, trying to justify the possible violation of the security perimeter, he said: "There are protests in EU countries, and there are even cases where European leaders are attacked with eggs or paint."

The hours that followed showed who fought and who was attacked. Karma did its job.

After the event that shocked only Berisha and his personal insurance, a river of hypocrisy flooded social networks and on the evening screens. Find there mourners, moralists, desperate and "surprised" how an old man who can barely stand is attacked.

Two factors make these attitudes hypocritical. First, this "old man" has 30 years of experience in every field of Albanian life. It was no ordinary pensioner who beat up a drug addict in the orchard.

Secondly, where are these morals when this old man says the last word first thanks to "freedom of expression"? The word falls, where were they when this 'victim' 10 years ago threatened the then opposition MPs that he would make their faces blacker than their shoes? Or when he himself came out in opposition and called for the killing of the stock inspectors of OSSHE, UKT and IKMT who were fighting informality? More specifically, his statement in April 2016 should remain unforgotten, that both the embassies and the state were silent out of shame. He told the public at the time in Parliament that:

"I call on the Albanian citizens to arm themselves for their safety! To provide weapons to protect themselves, their homes, their possessions. If you as a criminal organization (the government) think of terrorizing the opposition with your gangs (the police), be sure that the opposition is ready to return it to you so that you don't find a hole to enter. To arm themselves, as the Americans arm themselves".

Për fat të keq, jo vetëm analistët shëtitës dhe njerëzit e internetit heshtën për këto, por sot kërkojnë “të zbardhet e vërteta” për grushtin që e palosi në tokë nxitësin e çdo akti dhune në këtë vend. Autorin apo aktorin e çdo vdekjeje të shkaktuar nga shteti dhe papërgjegjshmëria e tij. “Plakun” që dogji në Gërdec edhe fëmijë. Të moshuarin që sa të jetojë me soj e sorrollop do t’i përmendet 97-a dhe Otranto. Remzi Hoxha që e zhduku kushedi se ku. Djegia e mediave dhe gjymtimet e gazetarëve. Katër viktimat e 21 Janarit dhe veto e tij dhe e Policisë së tij për të mos zbatuar urdhrin e Prokurorisë për të dorëzuar autorët e vrasjeve. A e keni pyetur ndonjëherë veten, ç’i do Sali Berisha badigardët që i paguan privatisht 10 vite pasi ka rënë nga pushteti?

Çuditem si habitet “i moshuari” që 24 orë para grushtit na foli sesi sulmohen liderët kudo në Perëndim. Berluskoni, i cili në konferencë për shtyp në 2010 i kërkonte femra të bukura nga Shqipëria, hëngri një statujë turinjve në Milano. Macronit i janë stampuar në fytyrë shuplakat e qytetarëve disa herë. Xhorxh Bushin që e ka idhull, ia fluturuan këpucën kokës. Ronald Reganin, për të cilin thotë se e lexon dhe ka rol kryesore në formimin e tij si antikomunist, e qëlluan dhe e shtrinë përdhe. Për të mos folur për Gaddafin që mbante marrëdhënie zyrtare, që e tërhoqën zvarrë derisa shkoi në esfel.

Nuk them të mos ndëshkohet autori. Është një vepër penale që e parashikon ligji dhe ‘apeli’ i të moshuarit që u dhunua nuk duhet të dëgjohet. Sepse është i pasinqertë edhe kur e rrahin. Kërkoi të falet autori pasi e masakruan atë në shesh dhe e morën peng në selinë e PD-së. Siç merrte pengje 25 vite më parë kur i drejtonte vetë me SHIK e me Polici pa uniforma, por të veshur civilë me terital e deve. Kërkoi të falej, jo duke u shprehur se ishte i sëmurë, por duke u thelluar në fantazinë e tij të shfrenuar se ai që e qëlloi është agjent policie i paguar nga paratë e drogës. E “fali”, siç fali Ramiz Alia atentatorët e tij në 1983 në Kukës. Ndaj për inat të Sali Berishës, ai djali duhet mbyllur në burg. Edhe për të zbatuar ligjin, edhe për t’i shpëtuar jetën nga njeriu që mbjell veç hakmarrje edhe nëse të sheh keq në ëndërr.

Now, the main question is about Ilir Meta, the player of the New Market, who falls to the strongest and breaks him in the middle. Where were you when they knocked out your weak point? Why didn't you intervene?

Video