The mystery of SPAK: Who gave half of the tender to Joana Duros, the winner of the tender!

2023-06-03 18:40:37Fokus SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
In the photo: Joana Duro as Secretary General of the Ministry of Health

Joana Duro, acting as General Secretary of the Ministry of Health, and Laura Shteto, acting as a specialist at the Procurement Agency, are the two arrested yesterday by SPAK.

According to the announcement, Duro received an amount of 3.3 million lek to determine the winner of the tender that would undertake the reconstruction of several health centers in Tirana and Durrës.

The Secretary of the Ministry of Health, Joana Duro, who has already been arrested by order of the SPAK, would benefit from an amount of 3.3 million ALL for the purpose of awarding a tender to a company operator.

The BKH investigators during the follow-up investigations have evidenced that the firm which would be declared the winner would carry out some works in a Lot 1 facility Supervision for the reconstruction of some Health Centers in Tirana and Durrës counties.

The winning company for this tender was announced as  "DRICONS" Sh.pk , with a value of ALL 672,457.60 (new) without VAT. 

Në faqen e Agjencisë së Prokurimit Publik rezulton që ‘DRICON’, kompani me objekt veprimtarie ‘mbikëqyrjen dhe studimin e fizibilitetit dhe rikonstruksione’ në pronësi të Vladimir Topit ka ofruar shumën 672.457.60 lekëve për tenderin përkundër fondit limit të përcaktuar në 805.872.23 lekë. Pra vihet re se shuma e ofruar nga kompania ‘DRICON’ është më e ulët se fondi limit.

The mystery of SPAK: Who gave half of the tender to Joana Duros, the winner of
Kompania fituese për këtë tender është shpallur “DRICONS” Sh.p.k

Ndërkohë, është skualifikuar kompania tjetër e mbetur në garë, “TAULANT” Sh.p.k, pasi vlera që ajo ka ofertuar, 754,830.14 lekë (të reja) pa TVSH, është dukshëm më e lartë. 

Por ajo që SPAK harroi të thoshte a ka patur arrestim të personave që i kanë dhë këtë shumë parash Joana Duros nëpërmjet specialistes, Laura Shteto?

Pse kryeministri Rama e dha lajmin i pari pa dalë akoma konfirmimi se nga SPAK për arrestimin e dy zyrtareve? 

Kujtojmë se sekretarja e Përgjithshme e Ministrisë së Shëndetësisë, Joana Duro u arrestua një ditë më parë me urdhër të Prokurorisë së Posaçme (SPAK), nën akuzën për korrupsion dhe ryshfet dhe bashkë me të edhe një tjetër punonjëse e Ministrisë së Shëndetësisë,

Laureta Sheto ka rënë në pranga për të njëjtën akuzë. Dy zyrtaret e Shëndetësisë kanë qenë në përgjim dhe janë arrestuar në flagrancë mbrëmjen e sotme.

Dyshohet dy të arrestuarat kanë abuzuar me një tender me vlerë 2 milionë lekë, ndërkohë Prokuroria e Posaçme ende nuk ka dalë me njoftim zyrtar për rastin./VoxNews

Tender documents companies that competed and the winner:

Dokumenta bashkëngjitur

Video