Greqia bën propozimin e pazakontë: Lojërat Olimpike të organizohen përgjithmonë në...Greqi!

2 Shkurt 2024, 19:51Sport SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Lojërat Olimpike

Një propozim i pazakontë ka shkuar në tryezën e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar ku kërkohet që Lojërat Olimpike do të zhvillohen përgjithmonë në Greqi.

Sipas gazetës “Ta Nea”, propozimi është dorëzuar dhe po diskutohet në përpjekje për të nxitur interesimin për eventin më të madh sportiv në botë.

Mirëpo, për të mos qenë “të përgjakshme” financiarisht për vendin tonë, propozimi shqyrton zgjidhjen e mbajtjes së tyre në Greqi përgjithmonë, por me një vend bashkëorganizator, i cili do të ndryshojë çdo katër vjet.

Lojërat Olimpike moderne janë organizuar dy herë në Greqi, në vitin 1896 dhe 2004.

Video