"As soon as I saw them, I went out in front of the children", the Court gives the verdict for the people who raped the 42-year-old in the middle of the bar in front of the family!

2023-12-08 13:58:07Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

The court of Saranda has sentenced the persons who raped the 42-year-old  Elidjan Kushova  in front of the children and the woman in the middle of the bar .

Enrik Proda was sentenced to 5.4 years in prison, Armando Hako to 4 years, Klajdi Muçaj to 4 months of suspended prison and Sinan Proda to 6 months of suspended prison.

Enrik Proda, Armando Hako and Klajdi Muçaj were sentenced for intentional minor injury. While Enrik's father, Sinan Proda, was sentenced for "actions that prevent the discovery of the truth".

Elidjan Kushova was raped on September 12 in a bar in district 4 in Saranda where he was having coffee with his family members. The four people got out of a masked vehicle with guns and levers in their hands and went towards it.

The 42-year-old man was hit with an iron handle and the barrel of a pistol by one of the persons.

He told the police that he went out in front of the children and one of the people hit him on the head with a metal handle or the barrel of a pistol.

It was the security cameras that led to the revelation of the event and the telephone conversations between the perpetrators involved in the rape of Elidjan Kushova.

"The examination of one of the seized phones has proven that one of the defendants has appointed several citizens, one of whom is Klajdi Muçaj, to keep an eye on the victim in order to attack him. From the review, the conversations in the "SIGNAL" application have resulted, it turns out that since August, these citizens have been having conversations about being kept under surveillance, following up with the purpose of committing the criminal offense for the attack on the victim Elidjan Kushova", the file states.

After a period of detention, Enrik Proda and Armando Hako were placed under "house arrest" by the Court of Saranda, while Klajdi Mucaj and Sinan Proda were tried in a free state.

But Enrik Proda was arrested after violating the "House Arrest" measure and was caught in Qeparo in June of this year with 9 kg of marijuana.

While Armando Hako is under "House Arrest" until a final decision is taken by the Court of Appeal.

The event began on September 12, 2022, when Elidjan Kushova, 42 years old, was presented at the Saranda hospital for medical assistance.

That day, he together with his wife, two children, his aunt and uncle, were sitting at a table at the bar "S..." which is located in district no. 4 Saranda, when he saw that they were coming towards him 4 or 5 people who were dressed in black, with hoods and hats and in their hands were holding things like crowbars, iron handles and one of them had a gun.

He told the police that he went out in front of the children and one of the people hit him on the head with a metal handle or the barrel of a pistol.

Policia këqyri pamjet filmike të lokalit ku konstatoi se “në ambientet e parkingut afrohet një makinë me targa të huaja BI0009AB me ngjyrë të errët nga e cila zbresin katër persona të veshur me të zeza, kapuç dhe kapele të cilët mbajnë në duar sende të forta dhe njëri prej ty mban një send si armë te tipit pistoletë.

Këta shtetas afrohen te tavolina tek e cila ndodhet i ulur Kushova së bashku me familjarë dhe dy fëmijët e mitur dhe e godasin me sende të forta e largohen”.

Pas disa ditë hetimesh dhe këqyrjesh pamjesh filmike në zona të ndryshme të Sarandës, policia arrestoi Enrik Prodën, 30 vjeç, Armando Hakon, 41 vjeç, i dënuar më parë për “vjedhje me armë” dhe Sinan Prodën, 58 vjeç, i dënuar më parë për “vrasje”. Kontrollet personale dhe të banesave të tyre zbuluan shumë sende të paligjshme si 210 gram marijuanë, 9 fishekë, 1 përforcues grushti, 1 shkop metalik, 1 jelek multifunksional, 2 maska, 3 palë doreza, 3 targa makinash dhe 1 targë motori, 2 thika, 1 aparat bllokimi valësh, 7 celularë, 10 karta SIM shqiptare dhe greke, 1 peshore elektronike, 2463 euro dhe 20.410 lekë të reja.

Siç u zbulua nga hetimet, ditën e ngjarjes, pak minuta para të ndodhi ngjarja në pamje filmike shfaqet automjeti tip Ford Fiesta me targa me nr AB927FV, ngjyrë gri, i cili vazhdon drejtimin për në parkimin mbrapa “Vila A….” apartaments, vend në të cilin ndodhet i parkuar edhe mjeti tip “Nissan” me targa të huaja BI0009AB, ngjyrë gri. Nga ky automjet del një person i identifikuar nga ana e policisë, i cili afrohet te automjeti tip “Nisan” dhe hap automjetin me pult, ku futet brenda këtij automjeti dhe nga automjeti tip “Ford Fiesta” me targë AB927FV, zbresin dhe tre persona të tjerë të cilët futen në automjetin tip Nisan me targë BI0009AB. Nga këqyrja e pamjeve filmike të disa bizneseve private është filmuar automjeti me targ BI0009AB deri në momentin kur shkon tek lokal “S..”.

Gjithashtu rezulton e provuar nga këqyrja e sistemit TIMS se shtetasi Dimitrios Karagiannidis nuk ka qenë në Shqipëri në datën 15.09.2022 kur është pretenduar nga të pandehurit se automjetin erdhi e mori pronari. Në deklarimin e tij, Sinan Proda, ka deklaruar se makinën do e çonte në një servis ku do e merrte pronari, por rrugës i ka dal një person i panjohur dhe i ka thënë që është pronari dhe i pandehuri ja ka dhënë. Sic ka rezultuar e provuar pronari nuk ka qenë në Shqipëri dhe automjetin i pandehuri nuk do ja jepte një personi të panjohur që i ka prerë rrugën.

Si dy nga autorët e plagosjes së Kushovës, policia arrestoi Armando Hakon dhe Enrik Prodën, ndërsa babai këtij të fundit Sinan Proda, u akuzua për “veprime që pengojnë zbulimin e së vërtetës”.

Por prokuroria nuk është mjaftuar me kaq. Këqyrja e një prej telefonave të sekuestruar, ka provuar se një prej të pandehurve ka vendosur disa shtetas, një prej të cilëve Klajdi Muçaj, që të mbanin në vëzhgim viktimën me qëllim kryerjen e sulmit ndaj tij. Nga kqyrja kanë rezultuar biseda në aplikacionin ”SIGNAL”, konkretisht me numrat +447****  të regjistruar me emrin “Lala”, me numrin 069**** të regjistruar me emrin Erisaldo Kuqo (nga të dhënat e administruara nga kompania Vodafone ky numër rezulton i regjistruar në emër të shtetasit polak Tomasz Fiuk), me numrin +79**** regjistruar me emrin “Horse”, bisedën me numrin +4474**** regjistruar me emrin “Hroë” ku ky person i sjell një automjet duke i shprehur që ta pastrojë mirë makinën që mos të ngelen gjurmë, biseda me numrin 069**** regjistruar me emrin ”Klajdi i Xikes” rezulton i regjistruar në emrin e të pandehurit Klajdi Muçaj. Nga këto biseda rezulton se këta shtetas që prej muajit gusht kanë biseda për mbajtjen nën vëzhgim, ndjekjen me qëllim kryerjen e veprës penale për sulmin ndaj viktimës Elidjan Kushova.

Në përfundim të procesit, Gjykata vendosi deklarimin fajtor të të pandehurit Enrik Proda për veprat penale ”Plagosja e lehtë me dashje”, ”Prodhim dhe shitje narkotikësh”, “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, i armëve shpërthyese dhe i municionit”, “Prodhimi, mbajtja, blerja apo shitja pa leje e armëve të ftohta” dhe dënimin e tij me 8 vjet burgim, si dhe në aplikim të gjykimit të shkurtuar, dënimin përfundimtar me 5 vjet e 4 muaj burgim.

Gjykata vendosi deklarimin fajtor të të pandehurit Armando Hako për kryerjen e veprës penale të “Plagosja e lehtë me dashje” e kryer në bashkëpunim parashikuar, ”Prodhim dhe shitje narkotikësh”, “Prodhimi, mbajtja, blerja apo shitja pa leje e armëve të ftohta” dhe dënimin e tij me 6 vjet burgim dhe në aplikim të gjykimit të shkurtuar, dënimin përfundimtar me 4 vjet burgim.

Gjykata vendosi deklarimin fajtor të të pandehurit Klajdi Muçaj për kryerjen e veprës penale të ”Plagosja e lehtë me dashje” e kryer në bashkëpunim dhe dënimin e tij me 6 muaj burgim, në aplikim të gjykimit të shkurtuar me 4 muaj burgim, por duke pezulluar ekzekutimin e dënimit me burgim dhe vënien në provë për një periudhë prej 8 muaj me kusht që të mos kryejë vepër tjetër penale dhe të mbajë kontakte me shërbimin e provës që mbulon vendbanimin e tij.

Gjykata vendosi deklarimin fajtor të të pandehurit Sinan Proda, për veprën penale “Veprime që pengojnë zbulimin e së vërtetës” dhe dënimin e tij me 9 muaj burgim dhe në aplikim të gjykimit të shkurtuar dënimin e tij me 6 muaj burgim, por duke pezulluar dënimin me burgim dhë vënien e tij në provë për një periudhë prej 12 muaj, kohë gjatë së cilës duhet të mbajë kontakte me shërbimin e provës që mbulon vendbanimin e tij dhe të mos kryejë vepër tjetër penale.

After a period of detention, Enrik Proda and Armando Hako were placed under "house arrest" by the Court of Saranda, while Klajdi Mucaj and Sinan Proda were tried in a free state. Enrik Proda is currently in a cell after breaking the "House Arrest" measure and was caught in Qeparo in June of this year with 9 kg of marijuana, while Hako is under "House Arrest" until his sentence is finalized or not. from the Court of Appeal.

Video