Sejko: Inflacioni arriti në 8%, më i larti që nga ’98

27 Tetor 2022, 09:37Biznes SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, në konferencën vjetore tha se krizat financiare nuk kanë munguar.

Sejko: Krizat financiare nuk kanë munguar. Konsolidimi i stabilitetit ekonomik dhe vullnetar, ka pasur nxitës globalizimin e tregjeve të produkteve.

Po ashtu kristalizimi i konsensusit ekonomik  e politik, rritja e pavarësisë institucionale e tyre ofruan mekanizëm të besueshëm.

8% gjatë tremujorit niveli më i lartë që nga viti 1998. Paraqitet i ulët si në kontekstin rajonal dhe evropian, baza e inflacionit ka ardhur në rritje dhe zgjerim. Tashmë pjesa më  e madhe e artikujve shfaqin normë inflacioni ndjeshëm mbi objektivin tonë 3%.

Video