Gjykata e Lartë shtyn seancën për Berishën dhe Malltezin

9 Korrik 2024, 15:50Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Sali Berisha / Jamarber Malltezi

Avokatët e ish kryeministrit Sali Berisha dhe të dhëndrit të tij Jamarbër Malltezi kërkojnë përjashtimin e trupës gjykuese me argumentin se tre gjyqtarët kanë shqyrtuar të njëjtën kërkesë me parë, për të cilën kanë vendosur rrëzim.

Mbrojtja kërkoi përjashtimin e gjyqtarëve Sander Simoni, Ilir Panda dhe Sokol Binaj, për këtë arsye seanca e kësaj të marte u shty më datë 16 korrik.

Kjo trupë gjykuese pritej që sot të shqyrtonte kërkesën e Berishës dhe Malltezit për revokim të masës se sigurisë.

Të dy janë lënë në masën “arrest në shtëpi”, njëri nga Apeli i Posaccëm e tjetri nga shkalla e parë për dosjen “Partizani”, dosje e cila është drejt perfundimit të hetimeve.

Në seancën e radhës do merret vendimi për rekursin e paraqitur nga palët si dhe për kërkesën e tyre për perjashtimin e trupës së gjykimit.

Video