Nations League/ Grup ferri për Italinë: Ja përplasjet në 14 grupet

8 Shkurt 2024, 19:44Sport SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Kombetarja italiane

Në Paris është formatuar edicioni i ri i Nations League. 54 kombëtare kanë njohur kundërshtarët e tyre, të ndarë në 4 Liga dhe 14 grupe. Shorti ka qenë i ashpër me Italinë, që ka rënë në një grup të hekurt me Belgjikën, Francën dhe Izraelin. Por sigurisht në Ligën A nuk mund të kishte grupe të lehta, ndërsa në atë B ka buzëqeshur Shqipëria, por jo Greqia.

LIGA A

Grupi A1:

Kroaci, Portugali, Poloni, Skoci

Grupi A2:

Itali, Belgjikë, Francë, Izrael

Grupi A3:

Holandë, Hungari, Gjermani, Bosnjë Hercegovinë

Grupi A4:

Spanjë, Danimarkë, Zvicër, Serbi

LIGA B

Grupi B1:

Çeki, Ukrainë, Shqipëri, Gjeorgji

Grupi B2:

Angli, Finlandë, Irlandë, Greqi

Grupi B3:

Austri, Norvegji, Slloveni, Kazakistan

Grupi B4:

Uells, Islandë, Mali i Zi, Turqi

LIGA C

Grupi C1:

Suedi, Azerbajxhan, Sllovaki, Estoni

Grupi C2:

Rumani, Kosovë, Qipro, Lituani/Gjibraltar*

Grupi C3:

Luksemburg, Bullgari, Irlanda e Veriut, Bjellorusi

Grupi C4:

Armeni, Ishujt Faroe, Maqedonia e Veriut, Letoni

LIGA D

Grupi D1:

Lituani/Gjibraltar, San Marino, Lihtenshtejn

Grupi D2:

Moldavi, Malta, Andorra

Video