Kupa e Botës hapet me ajet kuranor dhe një spektakël ngjyrash (VIDEO dhe FOTO)

20 Nëntor 2022, 17:07Sport SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Spektakël ngjyrash dhe performancash, ceremonia e “Katar 2022” në foto

Para ndeshjes inauguruese Katar-Ekuador, në stadiumin Al Bayt u zhvillua ceremonia spektakolare e hapjes së Kupës së Botës.

Kupa e Botës filloi me një spektakël të vërtetë ku pati recitime edhe nga libri i shenjtë i myslimanëve, Kur'ani.

Katari shfrytëzoi këtë ceremoni për të ndërruar imazhin e botës arabe dhe islamike.

Ajeti kuranor që u recitua, i përkthyer në shqip është ky:

"O ju njerëz, vërtetë Ne ju krijuam ju prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s’ka dyshim se te All-llahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (këqijat) e All-llahu është i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë".

Në pjesën e fundit të ceremonisë, e mori fjalën Emiri Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani.

“Ne organizojmë Kupën e Botës. Kemi punuar shumë për të organizuar një turne të suksesshëm. Kemi bërë të gjitha përpjekjet tona për të mirën e njerëzimit. Më në fund, ka ardhur dita e hapjes, të cilën të gjithë e kemi pritur. Për 28 ditët e ardhshme ne do të ndjekim festivalin e madh të futbollit në një mjedis komunikimi njerëzor dhe qytetar. Njerëz nga shumë vende të ndryshme do të vijnë në Katar: është mirë që njerëzit ndajnë dhe festojnë diversitetin dhe atë që i bashkon. Uroj që të gjitha ekipet të luajnë futboll të mrekullueshëm, për të jetuar një kohë plot gëzim dhe emocion. Ditë që mund të frymëzojnë mirësi dhe shpresë. Mirë se vini dhe fat të gjithëve”.

 

Video