Cars were trafficked from Kosovo to Albania/ SPAK takes the "traffickers" to trial, among them 3 policemen

2023-01-30 16:55:13Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

The Special Prosecutor's Office against Corruption and Organized Crime has closed investigations into a criminal group that stole vehicles and trafficked them from Kosovo to Albania.

SPAK has taken the file for trial in charge of several defendants, among them former police officers of the "Eagle" forces and customs points.

According to SPAK, the citizen Selaudin Shahini turns out to be the head of this criminal group, which is accused of traffic of motor vehicles and structured criminal group.

Citizens Fatri Braha, Endi Ahmetaj, Vojsava Doda and Aurel Shatri were also part of this group, where some of them were police officers.

SPAK notice:

The Special Prosecutor's Office against Corruption and Organized Crime has completed the investigations of criminal proceedings no. 40 of 2022 sending the defendants for trial:

- Selaudin Shahini , accused of the criminal offense "Trafficking of motor vehicles", committed more than once and in cooperation in the special form of cooperation, that of the structured criminal group", "Structured criminal group", in the form of the creation, organization and management of the structured criminal group, as well as "Commitment of criminal offenses by the criminal organization and the structured criminal group", provided by article 141/a, paragraph 2 and 28/4, 333/a paragraph 1, as and 334 point 1 of the Criminal Code.

- Ndriçim Shahini, Ervis Cara and Endi Ahmetaj , accused of the criminal offenses "Trafficking of motor vehicles", committed more than once and in cooperation in the special form of cooperation, that of a structured criminal group", "Structured group criminal", in the form of participation in a structured criminal group, as well as "Commitment of criminal offenses by a criminal organization and a structured criminal group", provided by articles 141/a, paragraph 2 and 28/4, 333/a paragraph 2, as well as 334 point 1 of the Criminal Code.

Vojsava Doda dhe Aurrel Shatri, akuzuar për veprat penale“ Trafikimi i mjeteve motorrike”, e kryer në bashkëpunim në formën e veçantë të bashkëpunimit, atë të grupit të strukturuar kriminal”, “Grupi i strukturuar kriminal”, në formën e pjesëmarrjes në grupin e strukturuar kriminal, si dhe “Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal”, parashikuar nga nenet 141/a, paragrafi 1 dhe28/4,333/a paragrafi 2, si dhe   334 pika 1 të Kodit Penal.

Fatri Braha, akuzuar për veprën penale të “Shpërdorim i detyrës” parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal.
Të pandehurit janë dërguar për gjykim për faktin se grupi i strukturuar kriminal i drejtuar nga i pandehuri Selaudin Shahini, në përbërje të të cilit ishin dhe të të pandehurit Ndriçim Shahini, Ervis Cara, Endi Ahmetaj, Vojsava Doda, dhe Aurel Shatri, si dhe persona të tjerë ende të paidentifikuar, gjatë muajit shkurt2022 siguronte mjete të vjedhura në Republikën e Kosovës dhe më pas i kanë trafikuar në territorin e Republikës së Shqipërisë nga pika e kalimit kufitar Morinë, Kukës me targa të vendosura në to, që i përkisnin mjeteve të targuara dhe regjistruara në Republikën e Shqipërisë.

Në kohën e kryerjes së veprës penale i pandehuri Endi Ahmetaj ka qenë punonjës policie në detyrën trupë shërbimi i forcës së posaçme “Shqiponja”, në Sektorin e Rendit dhe Policimit në Komunitet në Drejtorinë Vendore të Policisë Kukës, ndërsa e pandehura Vojsava Doda ka qenë inspektore policie pranë Drejtorisë së Forcës së Posaçme Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit Tiranë.

I pandehuri Fatri Braha, në kohën e kryerjes së veprës penale të “Shpërdorimit të detyrës” ka qenë punonjës policie me gradën inspektor në Drejtorinë Vendore të Kufirit dhe Migracionit Kukës, si dhe më datë 24.02.2022, duke qenë me detyrë “Ndihmës specialist kontrollor“, në Stacionin e Policisë Kufitare Morinë, Kukës, me dashje nuk ka kryer procedurat e verifikimit dhe regjistrimit në Sistemin TIMS për të pandehurën Vojsava Doda, duke i krijuar asaj lehtësira për trafikimin e një mjeti të vjedhur në Republikën e Kosovës, mjet i cili ka hyrë në territorin e Republikës së Shqipërisë me targat e një mjeti tjetër të regjistruar në Shqipëri, si dhe drejtohej nga kjo e pandehur.

Veprimtaria kriminale e të pandehurve është arritur të zbulohet më datë 24.02.2022, si dhe të pandehurit janë arrestuar në flagrancë apo ndaluar më datë 25.02.2022.

The preliminary investigations were directed by the Special Prosecutor's Office against Corruption and Organized Crime and were developed in cooperation with the investigators of the National Bureau of Investigation, as well as officers of the judicial police services of the Local Police Directorate of Tirana and the Local Directorate of the Tirana Police Supervision Agency. .

Clarification: The request for judgment is part of the criminal prosecution exercise. Everyone is presumed innocent until proven guilty by a final decision   

Video