Ti je e fortë Luna!

28 Mars 2024, 15:31Pikëpamje SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Luna Methasani

Kjo ishte fraza që kam degjuar më shumë vitin e fundit, aq shumë sa më duket se është më e degjuara në të gjithë jetën time, nga të njohur e të panjohur që u solidarizuan me mua në luftën me kancerin.

Sa peshë mbante kjo fjali kur e degjoja, sepse përtej luftës psikologjike me veten, unë duhet të buzeqeshja dhe tregohesha e fortë për familjen time edhe kur nuk ndihesha e tillë, e t’i siguroja ato se ajo semundje e egër që kafshon jetën me shpejtësi skëterrë, mua s’do të më mundte dot!

Kisha dëgjuar plot raste suksesi që më bënin të ndihesha optimiste, edhe pse e dija që fati është i paracaktuar… por më dhembte zemra për të gjithë ata që e humbën këtë lufte, apo diagnostikoheshin si raste të reja paralelisht me mua!

I kuptoja plotësisht vuajtjet, portretin me lot apo dhimbjen që pllakosej në sytë e tyre që kerkonin pafajësisht një rreze shprese për jetën!

Kam preferuar ta kaloj në heshtje dhe në qetësine time këtë situatë aspak të zakonshme e plot me siklete.

Por s’mund të jem indiferente ndaj qindra mesazheve që kam marrë unë dhe familja ime apo lutjeve që keni bërë për mua, ju jam thellësisht mirënjohëse çdo lutje e përzemërt, çdo ndihmë e juaja morale dhe financiare nga miqtë e farefisi, ka qenë një gur i rëndësishëm në themelin e fortë që ndërtova për një fillim të ri!

1 vit betejë e shoqëruar me qindra pacientë në pavionin e onko-hematologjisë, më mësoi që jeta është shumë e shkurtër për t’i lënë gjërat nesër dhe se ne njerëzit, e ngarkojmë veten apo ushqejmë shqetësime të kota në kokën tonë, edhe për ato gjëra që nuk i kemi aspak në dorë, apo s’do të ndodhin ndonjëherë.

Shëndeti është bekimi më i madh që kemi, e vetëm kur na mungon, ia kuptojmë vlerën!

Duke nxituar pas punës, streseve që na ngarkon shoqëria ku jetojmë, monotonisë që na mbyt e kërkojmë të arratisemi pas ekranit të smartphone, ne kemi harruar të jetojmë, të ecim zbathur në natyrë, të ndjekim një pasion të hershëm, të provojmë një sport të ri apo të bëjmë diçka për veten tonë!

Falë Zotit dhe mjekëve, tani për tani betejën e fitova, por më e rëndësishmja është lufta që vjen pas!

Të jetuarit e kemi në dore ne, duke e shijuar e duke i buzëqeshur momenteve të bukura që na krijojnë kujtimet me njerëzit që duam! Lutem për të gjithë ata që po përjetojnë të njëjtën situatë, mos e humbisni kurrë shpresën, ki besim tek Zoti dhe vetja jote e kapu fort pas muzës që të frymëzon. Dielli do të dalë përsëri pavarësisht rrebeshit që po përballeni, se fuqia e lutjeve “shkund” malet.

Video