Gjykata mbyll në burg "ndërmjetësen" shqiptare që ndihmoi qindra emigrantë të hynin ilegalisht në Britani

19 Nëntor 2023, 18:56Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Ujeza Kurmekaj / Mesazhet që iu zbuluan në telefon

Një vajzë shqiptare është dënuar me 7 vite e gjysmë burg nga një gjykatë në Britaninë e Madhe për rolin e saj në trafikimin e emigrantëve ilegalë drejt vendit.

Ujeza Kurmekaj, e njohur si "ndërmjetësja", u arrestua në Banbury në Oxfordshire, në tetor të vitit të kaluar.

32-vjeçarja ishte pjesë e një rrjeti që trafikonin drejt Britanisë jo vetëm shtetas shqiptarë, por edhe emigrantë nga vende si Afrika, Lindja e Mesme dhe Azia.

"NCA"-ja britanike i gjeti në telefon qindra mesazhe ku orientonte emigrantët ilegalë ku të shkonin, ku të paguanin paratë dhe vendin ku duhet të niseshin me varka përmes Kanalit francez.

Gjykata mbyll në burg "ndërmjetësen" shqiptare që

Andy MacGill, oficer i lartë hetues i Agjencisë Kombëtare të Krimit, tha: "Ujeza Kurmekaj luajti një rol të madh si ndërmjetës, duke lidhur emigrantët me kontrabandistët e njerëzve që mund t'i transportonin në udhëtime të rrezikshme përtej Kanalit. Për këtë ajo do të azhornonte pagesat prej qindra eurosh për person".

“Kurmekaj kishte pak interes për sigurinë e njerëzve për të cilët po rregullonte kalimet, vetëm se ajo dhe punëdhënësit e saj merrnin pagesa. Përçarja dhe çmontimi i grupeve të krimit të organizuar përgjegjës për kontrabandën e njerëzve është një prioritet për NCA dhe ne do të vazhdojmë të synojmë shkelësit e përfshirë në çdo hap të udhëtimit", deklaroi ai në Gjykatë.

Video