The UEFA forecast gives us a 90 percent chance, this is how Albania qualifies for the European Championship!

2023-09-13 09:36:26Sport SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

Ironically, Albania's two strongest opponents in Group E, the Czech Republic and Poland, are neighboring countries and share borders with Germany, the host country of Euro 2024.

But, even though so close, the Reds and Blacks currently have the best chance to book a ticket to Berlin, 1900 km away from Tirana. Looking at the matches played, the accumulated points and the remaining matches, according to the UEFA forecast and the "UEFA Rankings" page on "Twitter", Albania has a 90.52 percent chance to participate in next year's European Championship. After us comes the Czech Republic which also has 87.4% chances and the Poles with only 21.48%. The first two places qualify directly and so far after five games played, Albania ranks first in the group with 10 points and a goal difference plus 5 goals.

ACCOUNTS We all dream of "Euro 2024", from players, staff, fans. But how does Albania fare in the finals of this competition? "Panorama Sport" makes a hypothetical calculation, looking at the potential of the rivals and the situation in the remaining three games. To leave nothing to chance, the representative needs at least 5 points to qualify. FIVE POINTS Albania will face the Czech Republic at home in October and then travel to Moldova in November, where they will host the Faroe Islands in three days. Two draws and one victory will be enough for the Rossoneri to qualify for Euro 2024. With a total of 15 points, assuming Poland win all three remaining games and go 15 points and draw with us, it would be Silvinho's side who would qualify for Germany, this made possible by the 2-0 victory in Tirana on Sunday. So, 5 points are needed in the remaining three games and Albania would see itself in the European.

The UEFA forecast gives us a 90 percent chance, this is how Albania qualifies

KATËR PIKË Ndërkaq, nëse në total merren 4 pikë, pra një fitore, një barazim dhe një humbje, sërish shanset për kualifikim janë, pasi kjo varet edhe nga rezultatet që do të marrin polakët dhe çekët dhe ndeshja direkt mes tyre. Këtu nuk varet çdo gjë në dorën tonë, e po ashtu duhet pasur kujdes edhe Moldavia, e cila është në kuotën e 8 pikëve dhe mund të bëhet faktor grupi, por gjasat për një kualifikim të tyre janë shumë të ulëta, pasi dy përballjet e kësaj kombëtareje janë jashtë fushe me Çekinë dhe Poloninë dhe pret në shtëpi kuqezinjtë e Silvinjos.

TRI PIKË Edhe nëse Kombëtarja grumbullon tri pikë në ndeshjet e mbetura, sërish ka shanse për t’u kualifikuar, por kjo do të jetë në dorën e kundërshtarëve. Çekia duhet të mposhtë Poloninë dhe Moldavinë, ndërsa polakët të ngecin me një barazim me Ishujt Faroe ose me Moldavinë. Kështu as Polonia dhe as Moldavia nuk do të arrinin 13 pikë, aq sa Shqipëria.

GJASHTË PIKË Një humbje dhe dy fitore që përkthehen 6 pikë, do të kualifikonin automatikisht Shqipërinë në Europian, e cila do të shkonte në kuotën e 16 pikëve dhe këtu do të digjej sërish Polonia që edhe po mori tri fitore në ndeshjet e mbetura, do të mbetej 1 pikë pas nesh. Humbja në Moldavi me përmbysje dhe disfata në Tiranë, i kanë kushtuar shumë ekipit të Levandovskit.

SEVEN POINTS A draw with the Czech Republic in Tirana, given their strength, and six points with Moldova and the Faroe Islands would be perfect for Albania, who would be waiting for a ticket to the Europeans, but also aiming for first place. in the group, if the Czechs were stopped in the last match in Poland.

NINE POINTS Three finals and if we manage to win all three, it would definitely be the icing on the cake of qualification as the Reds and Blacks would show Europe what they are capable of. With 19 points, the National team would finish the group in first place, regardless of the results of the opponents in the group.

Video