DOCUMENTS/ Director of ARRSH Evis Berberi hid his wealth, did not declare 500 thousand euros in ILDKPKI!

2023-09-14 12:12:53Investigim SHKRUAR NGA ADRIATIK DOçI
Evis Berberi

The director of ARRSH, Evis Berberi, has hidden a transaction worth 500 thousand euros, by not declaring it to the High Inspectorate of Declaration and Control of Assets, as provided by law no. 9049, of 2003, articles 3 and 4, for the declaration of assets.

The suspicious transaction was carried out on January 31, 2019, which is not reflected in Evis Berber's property declaration that he signed and submitted to ILDKPKI.

On September 7, 2018, Evis Berberi buys the company 'B- VAAL ENG-10' from Valter Begajt, with license L72205042F, for 100 thousand ALL. The company founded in October 2017 had and still has as object the study, design, supervision and approval of construction objects, etc.

A month later, Berberi changes the name of the company from 'B-VAAL ENG-10' to DAAM, on January 31, 2019, Evis Berberi sells the company to Brunilda Bulit, for 500 thousand euros.

In the contract no. 812 Rep and 278 Kol, of the sale of quotas, it is said that 8 thousand euros Ms. Brunilda Buli gave it to Evis Berber outside the notary office.

For 2019, Evis Berberi has sent two asset declarations to ILDKPKI, an initial asset declaration on March 5, 2019, as an advisor to the Ministry of Infrastructure and Energy, as well as the other during the exercise of this public function, submitted to ILDKPKI on June 1, 2020, but reflecting wealth for 2019.

In none of the statements of the rich, the sale of the company DAAM with a value of 500 thousand euros, nor the 8 thousand euros that Brunilda Buli is said to have given in the contract to Evis Berber, is declared.

The confrontation of the contract with the two statements of wealth confirms the consumption of the elements of the act of concealment and fraud with the declaration of impatience by Evis Berberi.

Ndërkaq, në 23 dhjetor 2021, Brunilda Buli ia shet sërish kompaninë shokut të Evis Berberit, Valter Begaj, tashmë për rreth 2 milionë euro, por kjo është një histori tjetër, e cila i përket Drejtorisë për Parandalimin e Pastrimit të Parave.
Aventura vazhdon.

Në 21 shkurt 2022, Valter Begajt ia shet kompaninë DAAM Ervis Lamit, për rreth 2 milionë euro.

Një muaj më vonë, Ervis Lami pendohet dhe ia ia rikthen kompaninë DAAM Valter Begajt, tashmë me zero lekë, gjatë kësaj kohe është zhvilluar një tjetër histori me hije të theksuara klientelizimi dhe korrupsioni me paratë publike.

Konkretisht, në gusht 2017, shoku i Evis Berberit, Valter Bega themelon kompaninë B-VAAL ENGINEERING, me objekt të njëjtë si kompania DAAM. B-VAAL ENGINEERING ndryshon emër në NET-GROUP.

Evis Berberi ka punuar për kompaninë NET- GROUP si drejtues taknik dhe përfaqësues i saj, madje edhe gjatë kohës kur ishte drejtor i Agjencisë së Eficiencës së Energjisë.

Berberi ka deklaruar në ILDKPKI në vitin 2019 të ardhura nga kompania NET- GROUP si drejtues teknik, kompania NET-GROUP ka marrë 233 tendera publikë me vlerë miliona euro.

Pasi bëhet drejtor i ARRSH-së, në 10 nëntor të vitit 2021, Evis Berberi shpall pikërisht kompaninë e grupit të tij NET-GROUP, fituese të tenderit me vlerë 150 mijë euro për mbikëqyrjen e punimeve të lotit 7, të Unazës së Tiranës.

Evis Berberi ka firmosur për kompaninë e grupit të tij, NET-GROUP, edhe 4 tendera të tjerë, me vlerë rreth 1.5 milionë, për supervizim për mirëmbajtjen me performancë të segmenteve rrugore. Tre nga katër tenderat janë me flamur të kuq korrupsioni.

Nga ana tjetër, kompania Hill International, e regjistruar në Holandë dhe me pronar të fshehur, ka fituar kontratën nga ARRSH-ja nën drejtimin e Berberit për mbikëqyrjen e punimeve për tunelin e Llogarasë.
Hill International ka nënkontraktuar pikërisht kompaninë NET-GROUP të grupit të Evis Berberit për të zbatuar kontratën me ARRSH-në.

Duket qartë se dy shokët, Evis Berberi dhe Valter Bega kanë përdorur një kompani në Holandë për të kaluar paratë publike tek kompania e tyre NET- GROUP, duke shpërdoruar detyrën Evis Berberi si dhe duke zbatuar një skemë të mirfillë korrupsioni.

Historia nuk mbaron këtu.

Gjatë kohës kur Evis Berberi ishte drejtues teknik i kompanisë NET-GROUP, ka drejtuar Agjencinë e Eficiencës së Energjisë, një degë e Ministrisë së Energjisëm.

NET-GROUP ka përfituar licenca, leje dhe para publike nga Agjencia Eficiencës së Energjisë, në një kohë kur Berberi drejtonte Agjencinë, por ishte edhe drejtues teknik i kompanisë.

Konretisht, Agjencia e Eficiencës së Energjisë me në krye Berberin i ka dhënë licencen për auditimin energjetik të ndërtesave kompanisë Net- Group me drejtues teknik Berberin.

Çdo pallat i ri që ndërtohet apo çdo ndërtesë ekzistuese që rikonstruktohet duhet më parë të marrë certifikatën nga audituesit e energjisë.

Po gjatë kësaj kohe, Net-Group ka marrë mbi 1 milionë euro kontrata të drejtëpërdrejta nga Agjencia e Energjisë.

Faktet tregojnë se Evis Berberi ka përdorur organet publike Agjencinë Eficiencës në Energji dhe ARRSH-në, si drejtues, duke kaluar paratë publike në xhepat e tij, përmes kompanive të tij DAAM dhe sidomos Net-Group.

So, Barber has decided to cut corners, without sophisticated schemes, giving himself favors and public money.
In light of the facts, a little politics.

Sali Berisha and Ilir Meta never mention Evis Berberi and his exploits with the distribution of road money!

But why do they never mention it, even if you ask them what they think about this name, their mouths go dry?!

The reason is simple.

A part of the street money goes into the pockets of Sali Berisha and Ilir Meta, through some oligarchs, some with bank bills and many with bags.

If Altin Dumani is interested, call me and I will take the evidence. Faith of men!

Video