The company of the democratic deputy earns millions from the socialist municipality, 10 days after the meeting of the Presidency of the DP!

2023-09-05 16:02:20Fokus SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Democratic MP, Lefter Gështenja

The Democrats are officially divided into three groups, the MPs who support Lulzim Basha as leader of the official Democratic Party, those who have joined Berisha's Reestablishment and a group created during the summer months that support the actions of Gazment Bardhi.

This group consists mainly of MPs who oppose the re-election of Lulzim Bashan as head of the DP since June, they have been against the meetings of the party bodies that led to this conclusion.

Newsbomb.al learns that 10 days after the meeting of the Presidency of the DP headed by Enkelejd Alibeaj, the company of one of the deputies who opposed its works, has won a large tender from a socialist municipality.

10 after the meeting of the Presidency on June 6, the company "CIVIL CONS" has submitted the documents to participate in a tender opened by the Municipality of Berat with a limited fund of 140 million old ALL. Two months later, the winner was announced and it is the company "CIVIL CONS".

The owner and sole partner of this entity is citizen Rezart Haxhiu. The object of the tender won by him is the design of the " River protection along the Osum River", "Shpiragu Street Pavement & Lighting" and "New Shkëmbi Street " projects.

The company of the democratic deputy earns millions from the socialist

“CIVIL CONS” ka ofruar 125 milionë lekë për të hartuar projektet dhe është zgjedhur fitues nga nga Bashkia e Beratit e drejtuar nga socialisti Ervin Demo.

Por cila është lidhja me Lefter Gështenjën?

Kompania “CIVIL CONS” me objekt të veprimtarisë së saj studim dhe projektim të ndërtimeve të ndryshme është themeluar në vitin 2018 nga Korab Aliko dhe Lefter Gështenja, me 50% të kapitalit secili.

The company of the democratic deputy earns millions from the socialist

CIVIL CONS” ka fituar nga viti 2018 e në vazhdim disa tendera të rëndësishëm me vlerë miliona lekë. Një vit pas themelimit, më datë 05.07.2019, Korab Aliko dhe Lefter Gështenja janë larguar nga drejtimi i kompanisë dhe aksionet ua kanë dhuruar bashkëshorteve të tyre, nga 50% secila.

Me date 25.09.2020, me anë të kontratës së shitjes së kuotave të kapitalit, ortaket Sadete Geshtenja dhe Drilona Aliko shesin kuotat e tyre prej 50% të kapitalit secila në favor të ortakëve të rinj: Devid Dedja (50%) dhe Kristina Çakalli (50%), kundrejt çmimit total prej 100.000 lekë.

Pra, një kompani me të paktën tetë tendera të fituar nga Bashkitë e vendit, në vlerë miliona lekë apo mijëra euro, shet aksionet e veta për 1 milionë lekë të vjetra.

Kjo lëvizje është bërë pak muaj para se Lefter Gështenja të kandidonte për postin e deputetit në zgjedhjet e 25 Prillit 2021, ku dhe u shpall fitues nën siglën e Partisë Demokratike të drejtuar nga Lulzim Basha. Ai ishte shfaqur muaj më parë krah Bashës edhe duke kundërshtuar projektet e Unazës së Madhe në Tiranë.

Në Janar 2022, Kristina Çakalli dhe Devid Dedja shesin kuotat e tyre në favor të Rezart Haxhiu kundrejt çmimit 10 mijë lekë të vjetra ose 1.000 lekë të reja. Pas shitjes së aksioneve, Çakalli dhe Dedja largohen si ortak dhe Rezart Haxhiu mbetet pronar dhe ortak i vetëm i kompanisë “CIVIL CONS”.

Një anomali e madhe financiare dhe veprime dukshëm të qëllimshme për të fshehur origjinën e vërtetë të pronarëve. Sepse një kompani që ka marrë tendera publikë rreth 1 miliardë lek, nuk mund të shesë aksionet e veta te një ortak i ri, 100% të tyre, për vlerën e 10 mijë lekëve të vjetra.

These suspicions and deliberate actions to hide the true origin of the partners and owners clearly show that Lefter Gështenja and his partner Korab Aliko are behind "CIVIL CONS". Initially, the democratic deputy passed the shares to his wife and then the latter sold them to other people./ Newsbomb

Dokumenta bashkëngjitur

Video