Pezullimi i fondeve të IPARD, Rama: Do korrigjojmë mënyrën e administrimit të fondeve të BE

2 Tetor 2023, 15:05Politikë SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Edi Rama

Pas pezullimit të fondeve të BE për programin IPARD, kryeministri Edi Rama nga Kroacia njoftoi se do të ketë një riorganizim të administrimit të fondeve të BE për bujqësinë.

Në konferencën e përbashkët me homologun kroat, Rama tha se i kanë kërkuar mbështetje për procesin e negociatave, turizmin e sigurinë kibernetike.

"Kemi kërkuar mbështetje direkte për procesin e negociatave dhe duam të përfitojmë sa më shumë mbështetje për turizmin, sigurinë kibernetike, ndihmën aktive në funksion të punësimit, si edhe për të trajtuar në mënyrë specifike raste, siç është rasti që ne kemi aktualisht lidhur me disa korrektime që do bëjmë në fushën e administrimit të fondeve të BE për bujqësinë, se një raste të ngjashëm ka pasur edhe Kroacia dhe na intereson të mësojmë për adresimin struktural që ka bërë qeveria e Kroacia".

Video