Studiuesi pretendon se ka gjetur varrin e Aleksandrit të Madh, ndodhet në...Venecia

7 Korrik 2024, 17:09Histori SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Foto ilustruese e varrit të Aleksandrit të Madh

Producenti i njohur dhe kërkuesi i historisë Josh Gates i cili punon për Discovery Channel, pretendon se ka zbuluar varrin e Aleksandrit të Madh.

Sipas teorisë së tij, është e kotë të kërkohet në sajte arkeologjike, pasi sarkofagu i Aleksandrit të Madh ndodhet në Katedralen e Shën Markut, në Venecia.

Atje, ai u transferua nga Aleksandria e Egjiptit, e cila, në bazë të dëshmive të forta arkeologjike, ishte vendvarrimi i gjeneralit të madh maqedonas.

Në kriptën e tempullit të Venedikut, ndodhet... trupi i Aleksandrit të Madh, sipas tij.

Studiuesi kombinoi të dhënat, nëpërmjet programeve moderne të realitetit të agumentuar, nga një varr në Aleksandri me atë të Shën Markut dhe identifikoi elemente të përbashkëta, duke përfshirë... Yllin e Verginës.

Video e dokumentarit:

Video