Dysbiosis Test: Platforma GA-map® për analizimin e mikrobiomës intestinale (të zorrëve)

14 Nëntor 2023, 11:10Biznes SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

Testi Dysbiosis është testimi mëi ri gjenetik sjellë nga Intermedica për kontrollin e balancës së mikro-organizmave të florës intestinale.

Mikrobioma intestinale nënkupton tërësinë e mikro-organizmave si baktere, archaea, fungi dhe viruse që jetojnë në zorrë.Pra mikrobioma e zorrëve përbëhet nga njëkomunitet kompleks mikro-organizmash të cilët ndihmojnë nëruajtjen e një ekuilibri midis metabolizmit të trupit dhe ambjentit që na rrethon.Ka rreth 100 trilion baktere në trupin e një të rrituri. 80% e këtyre baktereve gjendet në zorrë. Dysbiosis nënkupton disbalancë (rritje ose ulje) e numrit të popullatave të këtyre mikro-organizmave, të cilat janë pjesë e florës tonë normale intestinale.

Luhatje të kësaj flore lidhen me patologji të ndryshme si Depresioni, Spektri i autizmit, Diabeti,

Sëmundjet kardiovaskulare, Obeziteti, Artriti reumatioid, Koliti ulceroz, Parkinson, Sindromi

inflamator i zorrës, Sëmundja Crohn e shumë të tjera.

Ndërsa një person rritet, ndyshon edhe kompleksiteti i mikrobiomës, duke u bërë më i larmishëm. Në fakt sa më e larmishme është mikrobioma e zorrës, aq më i shëndetshëm është organizmi i njeriut.

Cilat janëpërfitimet e organizmit tonë nga larmishmëria dhe balanca e mikrobiomës? Një mikrobiomë e balancuar:

1-      Mban nën kontroll peshën trupore.

2-      Përmirëson shëndetin e zorrëve.

3-      Mban zemrën të shëndetshme.

4-      Redukton rrezikun për diabet.

5-      Redukton kolesterolin në gjak.

6-      Përmirëson imunitetin.

7-      Ndikon në mirëfunksionimin e trurit.

8-      Ndihmon në tretjen e ushqimeve të pa përpunuara në sistemin tretës.

9-      Parandalon sëmundjet inflamatore të zorrëve.

Tashmë është e njohur nga një numër i madh studimesh dhe hulumtimesh se mikrobet e zorrëve, pjesë e mikrobiomës, jane në gjendje të modulojnë sistemin tonë imunitar.

Mikrobioma është rregullatori më i rëndësishëm i shëndetit tonë të përgjithshëm që ndërvepron me gjenet tona, hormonet, sistemin imunitar, trurin dhe cdo proces në organizëm.

Analiza Dysbiosis ndihmon në përcaktimin e terapisë së personalizuar dhe në ndjekjen e saj me qëllim balancimin e florës intestinale.

Ju ftojmë të kryeni testimin për kontrollin e Mikrobiomës tuaj pranë rrjetit të laboratorëve Intermedica.

www.intermedica.al

[email protected]

042 200 600

Video