“Ti je vrasës”, tensione në Gjykatë mes Fatmir Mediut dhe familjarëve të viktimave të Gërdecit!

15 Maj 2024, 11:31Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Fatmir Mediu

Procesi ndaj Fatmir Mediut në Gjykatën e Posaçme ka nisur me tensione dhe debat mes ish-ministrit të Mbrojtjes  dhe familjarëve të viktimave të “Gërdecit”

Mediu dhe avokatët mbrojtës kërkuan akt të ri ekspertimi për dëmin ekonomik që u shkaktua në fabrikën e demontimi të armëve në Gërdec.

Trupa gjyqësore është tërhequr për të marrë vendim në lidhje me kërkesën për akt ekspertim të ri të dëmit ekonomik.

Ndërsa Mediu i kërkoi gjykatës që procesi të bëhet me kamera dhe nga ana tjetër familjarët e viktimave iu drejtuan ish-ministrit me fjalët, “ti je vrasës dhe fajin e kanë prokurorët që nuk e arrestojnë”.

Fatmir Mediu akuzohet për shpërdorim detyre të kryer në bashkëpunim me zinxhirin komandues ushtarak.

Ish-ministri u rikthye në Gjykatë nga denoncimi i një familjeje nga Gërdeci, fshati i tragjedisë së 15 marsit ku nga shpërthimi humbën jetë 26 persona e u plagosën 300 të tjerë.

Video