SPAK i thërret mendjes, pranon që Dervishaj nuk është funksionar publik

24 Mars 2023, 11:47Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Arben Dervishi

Në Gjykatën e Posaçme Kundër Krimit të Organizuar edhe Korrupsionit pritet të vendoset sot nëse do të kalojë apo për gjykim dosja e inceneratorit të Fierit.

Pasi dëgjoi në seancën e kaluar pretendimet e palëve GJKKO ka kërkuar sot saktësimin e akuzave.

Për Alqi Bllakon kërkon ndryshim akuze pasi nuk e konsideron zyrtar të lartë. Ndërkohë që ka rrëzuar akuzën për korrupsion pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike dhe shpërdorim detyre për Arben Dervishajn.

Ka qenë vetë Bllako i cili kërkoi që të rrëzohet akuza pasi sipas tij nuk sekretari i përgjithshëm i Ministrisë së Mjedisit nuk mund të cilësohet zyrtar i lartë.

Sipas akuzave të SPAK për inceneratorin  e Fierit u paguan 4 milionë euro për punë që nuk u kryen asnjëherë, ndërsa 60 milionë lekë është dëmi i shkaktuar në buxhetin e shtetit në skemën e mashtrimit.

 

Video