Përdhun*an dhe vranë studenten, dënohen me burgim të përjetshëm shqiptari dhe greku!

19 Shtator 2023, 12:35Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Eleni Topaloudi

Një 26-vjeçar dhe bashkëpunëtori i tij 24-vjeçar me origjinë shqiptare u dënuan me burgim të përjetshëm për vrasjen dhe përdhunimin e Eleni Topaloudi.

26-vjeçari Roditis dhe i bashkëakuzuari me origjinë shqiptare u dënuan njëzëri me burgim të përjetshëm për krimet e vrasjes me dashje dhe përdhunimi në grup i studentes. Gjykata e Apelit nuk njohu asnjë lehtësim për ta, raportojnë mediat greke.

Gjatë seancës, prokurorja Eleni Kovtaktsi propozoi që të absorbohen arsyet e ankimit të paraqitura nga 26-vjeçari Roditis dhe i bashkëpandehuri i tij 24-vjeçar, duke theksuar se dënimi i Gjykatës së Apelit ka një specifikë dhe arsyetimi i detajuar siç kërkohet nga Kushtetuta dhe ligji.

Dy të dënuarit argumentuan ndër të tjera se gjatë gjykimit të tyre në Gjykatën e Apelit është cenuar prezumimi i pafajësisë së tyre, pasi nuk kanë pasur një gjykim të drejtë, por edhe për shkak të publicitetit të madh që kishte marrë çështja. Ata gjithashtu argumentuan se provat serioze nuk u morën parasysh nga gjykata dhe së fundi faktorët lehtësues nuk u njohën.

Prokuroja tha se “gjyqtarët nuk ndikohen nga publikimet, ata vendosin sipas Kushtetutës dhe ligjeve”.

Avokatët e dy të dënuarve kanë mbështetur në detaje arsyet e ankimit të përfshira në kërkesën e tyre dhe kanë kërkuar prishjen e vendimit të Gjykatës së Apelit. Tashmë pritet vendimi i Departamentit të 6-të Penal të Gjykatës së Lartë.

Video