Fshehu pasurinë, SPAK kërkon 2 vite shërbim prove për ish-gjyqtarin Guxim Zenelaj!

5 Korrik 2024, 10:28Fokus SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Guxim Zenelaj

Prokuroria e Posaçme ka dhënë pretencçn për ish-gjyqtarin e Gjykatës së Lartë Guxim Zenelaj, duke kërkuar 1 vit burg.

Në aplikim të nenit 59, SPAK kërkon që ish-gjyqtari i Lartë të mos dërgohet në qeli, por të vendoset në shërbim prove për një periudhë 24 mujore.

SPAK kërkon që Zenelaj të shpallet fajtor për akuzën e “refuzimi për deklarimin, mosdeklarimin, fshehja ose deklarimi i rremë i pasurive, interesave privatë dhe personave të zgjrdhur dhe nënpunësve publikë ose i ccdo personi tjetër që ka detyrim ligjor për deklarim”.

Ndërkohë, vijon gjykimi për pasuritë e sekuestruara të Zenelajt, për të cilat shkalla e parë ka vendosur konfiskimin, por çështja është në Apel.

Video