
“Gambero Rosso”, një revistë e njohur italiane për ushqimin dhe verat e themeluar në vitin 1986, i ka bërë një shkrim special restorantit “The Crown Tirana”, i ndodhur në zemër të kryeqytetit shqiptar dhe i shndërruar në një nga ambientet më të frekuentuara për dreka dhe darka me pamje nga Tirana.
“Me një ofertë gastronomike të nivelit të lartë, shërbim të patëmetë dhe një përkushtim të vazhdueshëm ndaj inovacionit, The Crown Tirana vazhdon të jetë një pikë referimi në peizazhin e kuzhinës ballkanike”, shkruan revista italiane.
Shkrimi i plotë i “Gambero Rosso” për “The Crown Tirana”
Crown Tirana Rooftop & Dining konsiderohet restoranti më i mirë në Shqipëri. Ndërtesa që e strehon sot daton në vitin 1918 dhe në vitin 1934 u kthye në një ikonë historike pasi iu shit princeshës Adile Zogu. Sot, me një arkitekturë moderne dhe luksoze, ai mirëpret mysafirët me shërbim të patëmetë.
The Crown Tirana - një ikonë e ngrënies së mirë
E udhëhequr nga CEO Fatjon Selimaj, me mbi 25 vjet përvojë në industrinë ndërkombëtare, The Crown nxjerr pasion dhe përkushtim në çdo detaj. Me një karrierë në restorante prestigjioze në Itali, Angli dhe Spanjë, Selimaj e ka shndërruar The Crown në një pikë referimi gastronomike. Për më tepër, ai është ambasador i markës për një nga kompanitë më të mëdha të shpërndarjes së verërave në Shqipëri, e specializuar në etiketat italiane.
Gastronomi e rafinuar dhe inovative
Crown përdor vetëm përbërësit më të mirë dhe prodhon bukën, makaronat dhe ëmbëlsirat e veta. Menuja rinovohet çdo javë dhe ofron pjata inovative me një estetikë të rafinuar. Xhevahiri në kurorë është " Menuja e shijimit" me 11 pjata , e shoqëruar me verëra të zgjedhura nga bodrumi me mbi 300 etiketa, në bashkëpunim me Alehandro Group. Menuja A la Carte zhvillohet çdo tre muaj për të ofruar gjithmonë përvoja të reja.
Drejtues i kuzhinës është Shefi Ekzekutiv Albi Subashi, ish-Sous Chef me yll Michelin në Belgjikë. Përveç dhomës kryesore, restoranti ofron hapësira ekskluzive si dhoma Prive për darka dhe evente private, si dhe Rooftop, frymëzuar nga stili francez, perfekt për dreka dhe darka me pamje nga Tirana.
Frymëzuar nga përvoja e Selimajt në Angli, The Crown ka prezantuar “Bubbles & Afternoon Tea” , një ritual çaji pasdite me një përzgjedhje infuzionesh të shkëlqyera dhe bankete ushqimore të shoqëruara me shampanja prestigjioze . Një risi që pasuron ofertën e restorantit.
Brunch-i më i famshëm në Tiranë
The Crown ka revolucionarizuar konceptin e brunch-it në Shqipëri, duke e bërë “Brunçin e famshëm të Tiranës ” një ngjarje të paharrueshme. Me një menu të gjerë dhe orë fleksibël, ajo është bërë një ndalesë e rregullt për ata që kërkojnë një përvojë unike dhe të sofistikuar kulinare .
Çmime dhe Njohje Ndërkombëtare
Falë përsosmërisë së tij, The Crown është pozicionuar ndër restorantet më të mira në platformat kryesore të vlerësimit si TripAdvisor dhe Booking. Ka organizuar evente me kuzhinierë yje si Michael Reimenschneider dhe Enrico Derflingher dhe ka tërhequr vëmendjen e mediave ndërkombëtare si Class Podcast, Rudina Magjistari dhe Revista Trend. Për më tepër, ai u nderua me çmimin prestigjioz “Cravatino d'Oro” për përsosmëri në shërbim nga AMIRA Italia.
Një klientelë ekskluzive
Artistë dhe personalitete me famë botërore frekuentojnë shpesh The Crown, duke përfshirë Dua Lipa, Kleidi Kadiu, Elhaida Dani, Ghali, Gue Pequeno dhe D Block Europe, si dhe përfaqësues të rëndësishëm institucional. Një aspekt dallues i restorantit është shërbimi i patëmetë, falë përvojës dhe përkushtimit të menaxherëve të F&B Bruno Brazhda dhe Endri Curri .
The Crown Hospitality Academy: E ardhmja e Arsimit
Hapi tjetër është krijimi i The Crown Hospitality Academy, një akademi për të trajnuar dhe certifikuar profesionalisht individë dhe kompani në industrinë e kuzhinës. Kurset tremujore, në bashkëpunim me Amira Italia, do të ofrojnë trajnime praktike me çertifikata të njohura ndërkombëtarisht.