Deutsche Bank shkurton 3,500 vende pune, dhe pse e mbylli vitin me 4.2 miliardë euro fitim

1 Shkurt 2024, 20:27Biznes SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Deutsche Bank

Deutsche Bank tha të enjten se do të shkurtojë 3,500 vende pune si pjesë e përpjekjeve për të ulur kostot me 2.5 miliardë euro deri në vitin e ardhshëm dhe për të rritur fitimet, edhe pse huadhënësi më i madh i Gjermanisë përfiton nga normat më të larta të interesit global.

Banka tha se do të përpiqet të përmirësojë rrjetin e saj të marketingut dhe sistemet dhe programet kompjuterike, ndërsa kërkon të ulë kostot. Banka tha se zvogëlimi i numrit të pozicioneve do të ishte kryesisht për punë që nuk përfshijnë marrëdhënie të drejtpërdrejta me klientët.

Njoftimi erdhi së bashku me publikimin e shifrave të fitimit vjetor që tregonin se banka arriti 4.2 miliardë euro fitim vitin e kaluar, një rënie prej 16% krahasuar me vitin 2022. Megjithatë, ishte viti i katërt radhazi në të cilin banka realizoi një fitim.

Banka ka përfituar së bashku me kolegët e saj nga rritja globale e normave të interesit, e cila mund të rrisë marzhin e fitimit midis asaj që banka paguan në interes dhe asaj që mund të fitojë.

CEO Christian Sewing tha se rezultatet “demostruan elasticitet mbresëlënës në një mjedis të vështirë, zgjeruan biznesin tonë dhe u treguan të gjithëve se banka jonë është në mënyrë të qëndrueshme fitimprurëse”.

Të ardhurat u rritën me 6.8%, në 28.9 miliardë euro. Kompania njoftoi se do të rriste dividentin e saj në 45 cent euro për aksion nga 30 cent për aksion dhe do të vendoste më shumë para në duart e aksionerëve duke blerë 675 milionë euro aksione deri në fund të qershorit.

Video