Një italian në krye të Prezencës së OSBE në Shqipëri

1 Dhjetor 2022, 20:15Politikë SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Guido De Sanctis

Ambasadori Guido De Sanctis filloi sot detyrën e kryetarit të Prezencës së OSBE-së në Shqipëri.

Ambasadori De Sanctis është diplomat karriere i Ministrisë së Jashtme dhe të Bashkëpunimit Ndërkombëtar të Italisë.

Përpara se të emërohej kryetar i OSBE në Shqipëri, ai ka qenë zëvendësambasador në Ambasadën e Italisë në Moskë. Nga viti 2013 deri më 2017, ai shërbeu si ambasador i Italisë në Katar dhe nga viti 2011 deri më 2013, si konsull i përgjithshëm i Italisë në Benghazi të Libisë.

Gjithashtu, ai ka shërbyer në ambasadat italiane në Tripoli, Bernë dhe Kiev.

“Jam i lumtur t’i bashkohem Prezencës në Shqipëri dhe të çoj përpara marrëdhëniet e shkëlqyera mes Prezencës dhe vendit pritës”, tha ambasadori De Sanctis. 

Video