25 rregulla që nuk i dinit që banorët e Big Brother duhet të ndjekin

4 Shkurt 2023, 14:51Lifestyle SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
BBV

Para se të hyjnë në Big Brother banorët bien dakort me disa rregulla të shkruara në një kontratë. Rregullat nuk janë shumë të ndryshme nga njëri shtet në tjetrin prandaj më poshtë ju sjellim 25 rregulla që ka Big Brother US dhe që 90% e tyre zbatohen edhe në Big Brother Albania.

1.Banorët duhet t'i nënshtrohen një vlerësimi psikologjik dhe një testi IQ.

2.Ata duhet të kalojnë një intervistë personale.

3.Para se të hyjnë në shtëpinë e famshme, ata duhet të testohen për sëmundje seksualisht të transmetueshme. Ka patur raste kur banorët kanë kryer marrëdhënie brenda shtëpisë. Për të mbrojtur garuesit nga përhapja e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme në shtëpinë e Big Brother, të gjithë testohen paraprakisht.

4.Të qenit miqësor dhe i adaptueshëm është një avantazh për tu bërë pjesë e lojës. Ndërsa kërkojnë për anëtarët e kastit, producentët kërkojnë individë të cilët janë "të vullnetshëm, të shkathët, aventurierë, të aftë fizikisht dhe mendërisht, të adaptueshëm ndaj mjediseve të reja dhe të kenë stile jetese, prejardhje dhe personalitete interesante.

5.Personazhet duhet të jenë gati për të filluar xhirimet në një njoftim të shkurtër. Ata kontaktohen një javë përpara se ekipet e kamerave të shkojnë në shtëpi. Sipas kontratës, ata mund të njoftoheshin edhe vetëm 24 orë përpara.

6.Ata duhet të kenë parë të paktën një sezon të shfaqjes. Big Brother nuk është reality show juaj tipik është një konkurs dhe producentët duan të dinë se mysafirët e ardhshëm të shtëpisë janë të përgatitur mirë në rregullat e shfaqjes dhe kanë zhvilluar strategjinë e tyre për të fituar.

7.Ata duhet të nënshkruajnë një kontratë. Çdo konkurrent në shfaqje nënshkruan një kontratë që u jep producentëve të drejtën t'i portretizojnë ata, historinë e tyre dhe imazhin e tyre në çdo mënyrë që ata e shohin të arsyeshme. Në thelb, të ftuarit humbin çdo kontroll që kanë mbi portretizimin e tyre në TV para se të shkelin në shtëpi.

8.Një rregull tjetër përpara se të hyjë në shtëpi: Çdo banor i shtëpisë duhet të pozojë për një portret.

9.Ata duhet të qëndrojnë të izoluar para se të hyjnë në shtëpi.

10.Banorëve u jepet rregullorja e shfaqjes për ta lexuar para hyrjes në shtëpi.

11. Ata duhet të pranojnë që të kontrollohen. Sipas kontratës së shfaqjes, ekziston një listë e artikujve të miratuar që çdo banor i shtëpisë mund të sjellë në shtëpi dhe çdo send i ndaluar konfiskohet para se garuesit të hyjnë në shtëpi.

12. Banorët nuk mund të sjellin telefonat e tyre. Kjo siguron që ata të jenë sa më të izoluar nga bota e jashtme.

13.Banorët nuk mund të pëshpërisin në shtëpi. Edhe pse duket si një gjë e vështirë për t'u zbatuar, banorët janë të ndaluar të pëshpëritin sepse është e vështirë të kapësh këtë audio në mikrofona.

14. Ata nuk mund të diskutojnë nominimet me shokët e tjerë të shtëpisë. Çdo javë, banorët e shtëpisë zgjidhen për të nominuar konkurrentët e tyre. Konkurrenti duhet ta bëjë këtë privatisht dhe nuk mund të diskutojë zgjedhjet e tij me askënd paraprakisht.

15. Ata duhet të japin një intervistë pas largimit. Edhe pse mund të jetë e pakëndshme, kjo intervistë është përfshirë në kontratën e spektaklit.

16. Banorët duhet të pranojnë që të filmohen 24/7.Falë kamerave, banorët filmohen 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë.

17. Kjo përfshin edhe filmimin në tualet. Big Brother ka mbi 100 kamera që rrotullohen gjatë gjithë kohës, duke përfshirë edhe tualetet. Por në Shqipëri kjo nuk është zbatuar!

18. Banorët duhet të mbajnë një mikrofon gjatë gjithë kohës. Ata janë rreth njëri-tjetrit 24/7, kështu që për të kapur gjithçka që thuhet, atyre u kërkohet të mbajnë një mikrofon gjatë gjithë kohës.

19. Ata paguhen çdo javë qëndrimi. Ende nuk është konfirmuar nëse ky rregull zbatohet edhe në Shqipëri.

20. Ata nuk mund të kërcënojnë apo dëmtojnë fizikisht një garues tjetër. Kur konkurrenca nxehet, gjërat mund të bëhen të shëmtuara. Sidoqoftë, shfaqja ka një politikë të rreptë pa dhunë dhe çdo veprim ose kërcënim veprimi dënohet me dëbim.

21. Fjalët fyese janë gjithashtu të ndaluara. Ndërsa siguria mendore dhe fizike e banorëve të shtëpisë është e rëndësishme, producentët gjithashtu duhet të kujdesen për mirëqenien emocionale të shikuesve. Kjo është arsyeja pse, sipas kontratës së tyre, garuesit nuk mund të përhapin gjuhë urrejtjeje ose fyese.

22. Banorët nuk duhet të dëmtojnë shtëpinë ose pajisjet e xhirimit apo mikrofonat.

23. Ata nuk kanë kontroll mbi shërbimet e shtëpisë. Kontratat e Big Brother deklarojnë se prodhuesit kanë aftësinë të racionojnë ujin dhe të kontrollojnë të gjithë energjinë në shtëpi.

24. Banorët duhet të zgjohen me muzikë dhe nuk kanë të drejtë të ankohen për këtë.

25. Ata nuk mund të argumentojnë kundër vendimit të producentëve.

Video