"Hipëm në kamion për të shkuar në Angli", BBC ndihmon në shpëtimin e 6 emigrantëve

28 Shtator 2023, 10:28Kosova&Bota SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

Gjashtë emigrantë janë shpëtuar nga pjesa e pasme e një kamioni frigoriferik në Francë, pasi BBC ndihmoi në gjurmimin e tyre dhe njoftoi policinë.

Katër gratë vietnameze dhe dy irakiane ishin bllokuar brenda. Njëri prej tyre foli me BBC nga brenda kamionit, të cilët më pas i ndihmuan ata duke kontaktuar policinë dhe duke ndaluar kamionin. 

Policia franceze ka arrestuar shoferin dhe ka hapur një hetim për një rrjet të dyshuar të emigracionit të paligjshëm.

Katër vietnamezët thanë se hipën në kamion me premtimin se do të dërgoheshin të sigurt në Angli, njëra prej tyre minorene dhe dy të tjerat ishin nga Iraku.

“Një nga gratë më tregoi treguar vendndodhjen, dhe më pas, i kërkova një kolegu në Francë që të ndihmonte të kontaktonte stacionin më të afërt të policisë”, tha një nga BBC.

Video