Vëllezërit Hysa lidhje me kartelin Sinaloa? Media meksiane që nisi “zhurmën” reagon sërish: Ata s’kanë lidhje me narkotrafikantët

3 Tetor 2022, 17:37Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Në foto: Arben Hysa dhe avokati i tij

Vëllezërit Hysa lidhje me kartelin Sinaloa? Media meksiane që

Media e njohur meksiane, "El Universal" ka përgënjeshtruar ato çfarë ka shkruar pak kohë më parë mbi vëllezërit shqiptar Luftar, Arben, Fatos dhe Ramiz Hysa mbi akuzat për pastrim parash.

Ajo ka publikuar një intervistë me avokatin e vëllezërve shqiptarë Hysa, i cili rrëzon çdo lidhje të tyre me krimin e organizuar e aq më tepër me kartelin e Sinaloas.

Artikulli i plotë:

Avokati Marcelo Falce García mohoi që biznesmenët shqiptarë Luftar, Arben, Fatos dhe Ramiz Hysa të pastrojnë para për kartelin Sinaloa, përmes kazinove dhe bizneseve në sektorin e turizmit në shtete të ndryshme të vendit.

Në shtator, EL UNIVERSAL publikoi se autoritetet e inteligjencës zbuluan se Ismael Zambada García, El Mayo, kishte lidhur veten me biznesmenë në aktivitete të supozuara të paligjshme në Meksikë dhe Shqipëri.

Megjithatë, Falce García, këshilltar ligjor i pronarëve të kazinosë, siguroi se vëllezërit Hysa janë njerëz punëtorë dhe nuk kanë pasur kurrë probleme apo lidhje me krimin e organizuar.

“As në aspektin më të vogël të biznesit nuk mund të ketë parregullsi apo paligjshmëri në funksionimin e tij, aq më pak që këto biznese dhe këta njerëz janë të lidhur me krimin e organizuar”, tha ai.

Falce García vuri në dukje se kompanitë e klientëve të tij u hetuan nga Zyra e Prokurorit të Përgjithshëm (FGR), që rrjedh nga një ankesë anonime për pastrim parash të dyshuar për Zambada García, e cila në maj 2021 përcaktoi mos ushtrimin e veprimit kriminal. dosje FED/SON/AGUA/0002348/2020.

“Personalisht, asnjëherë nuk më është dërguar një thirrje për deklarim, aq më pak, besoj se ata [FGR] hetuan kontekstin e ankesës dhe përcaktuan se faktet e raportuara nuk ishin të vërteta dhe vendosën të mos ushtronin veprime kriminale.” – shpjegoi ai. në një intervistë.

Gjithashtu, avokati sqaroi se kazinotë nuk funksionojnë me prokurë dhe se fakti që vëllezërit Luftar dhe Arben, nëpërmjet kompanisë së tyre, Palermo Entertainment, marrin pjesë në investime biznesi në Shqipëri, nuk nënkupton pastrim parash, por më tepër një aktivitet tregtar. në një komunitet të cilit i përkasin.

“Asnjë kompani në të cilën marrin pjesë si aksionarë vëllezërit Hysa nuk ka marrë, transferuar apo rimbursuar asnjë shumë parash që mund të konsiderohet e paligjshme, aq më pak pastrim parash”, theksoi avokati.
Ai shtoi: “Unë kurrë nuk kam pastruar para, nuk jam i afërt me atë subjekt. Zyra ime është e përkushtuar për gjëra të tjera. Ne nuk shohim ndonjë krim të organizuar, madje edhe krime praktikisht federale; ato janë vetëm patrimoniale ose ekologjike. Nuk ka lidhje me krimin e organizuar.

Falce García tha se bizneset shqiptare nuk kanë pasur kurrë probleme me njerëzit që kërkojnë të drejtën e tokës në kazino dhe as ai me shërbimet këshillimore ligjore që u ka ofruar biznesmenëve europianë prej disa vitesh.

“Unë jam një profesionist individual dhe me zyrën time në qytetin e Monterrey-t, nuk kam asnjë lidhje me organizatat e krimit të organizuar dhe aq më pak shoh çështje të pastrimit të parave. Në zyrën time nuk i sheh ato lloj padish, ato lloj problemesh. Ne jemi plotësisht të pavëmendshëm ndaj krimit të organizuar dhe pastrimit të parave”, tha ai.

Video