Inteligjenca artificiale e kompanisë sportive parashikon ndeshjen Shqipëri-Spanjë

24 Qershor 2024, 15:02Sport SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Kombëtarja dhe tifozat kuqezinj

Spanja ka siguruar tashmë vendin e parë në Grupin B në këtë Euro 2024, duke konsoliduar dominimin e saj me paraqitje të forta. Nga ana tjetër, Shqipëria është në pozitën e tretë me 1 pikë dhe sot ka një mundësi të artë për t'u kualifikuar në fazën e 16-të nëse arrin të mposhtë spanjollët. Kjo ndeshje është vendimtare për kuqezinjtë, të cilët kërkojnë një kualifikim historik.

Me kualifikimin e siguruar tashmë, Spanja pritet të bëjë disa rotacione në formacionin e saj fillestar. Trajneri spanjoll mund të lërë pushim disa nga lojtarët e tij kryesorë, duke u dhënë mundësinë të tjerëve në ekip të shfaqen në skenën evropiane. Kështu priten lojtarë si Vivian, Zubimendi, Fermín, Ferran, Joselu apo Merino.

Sipas parashikimeve të inteligjencës artificiale të Opta Sports, Spanja është ende favorit për të fituar me një probabilitet 61.7%. Pavarësisht rotacioneve të mundshme, cilësia e skuadrës spanjolle u jep atyre një avantazh të rëndësishëm. Një barazim ka një probabilitet prej 21.6%, duke reflektuar mundësinë që Shqipëria, duke luftuar për mbijetesën e saj në turne, të arrijë t'i rezistojë ofensivës spanjolle dhe të sigurojë të paktën një pikë. Së fundmi, fitorja e Shqipërisë qëndron në 16.7%, një opsion më pak i mundshëm, por i pa përjashtuar, duke marrë parasysh motivimin dhe nevojën e ekipit për të avancuar në turne.

Video