Shkarkimi i Sam Altman, stafi i OpenAI kërkon dorëheqjen e bordit

20 Nëntor 2023, 17:16Kosova&Bota SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Sam Altman

Stafi i OpenAI i ka bërë thirrje bordit të kompanisë që të japë dorëheqjen pas shkarkimit tronditës të ish-shefit Sam Altman.

Në një letër, ata vënë në dyshim kompetencën e bordit dhe e akuzojnë atë për minimin e punës së firmës. Stafi i lartë është mes shumë nënshkruesve.

Shkarkimi i Altman të premten, një nga figurat kryesore në inteligjencën artificiale (AI), tronditi botën e teknologjisë.

Një nga anëtarët e bordit të përfshirë në shkarkimin e tij, shkencëtari kryesor i OpenAI Ilya Sutskever, ka thënë në X se ai bëri një gabim.

"Tani më vjen thellësisht keq për pjesëmarrjen time në veprimet e bordit. Nuk kam menduar kurrë të dëmtoj OpenAI. Më pëlqen gjithçka që kemi ndërtuar së bashku dhe do të bëj gjithçka që mundem për të ribashkuar kompaninë", postoi ai.

Z. Sutskever ka nënshkruar letrën duke kërkuar që bordi, në të cilin ai është ulur të shkarkohet.

Në një seri ngjarjesh me lëvizje të shpejtë dhe kaotike gjatë fundjavës, u duk shkurtimisht se zoti Altman mund ta kthente punën e tij, vetëm që të njoftohej se ai po i bashkohej Microsoft-it, një financues kryesor i OpenAI.

Shefi ekzekutiv i Microsoft, Satya Nadella, shkroi në X, dikur Twitter, se zoti Altman do të drejtonte "një ekip të ri të avancuar të kërkimit të AI".

Ndërkohë, ish-CEO i Twitch Emmett Shear do të bëhet shefi i ri i përkohshëm i OpenAI.

Duke shkruar në X, ai e quajti punën një "mundësi një herë në jetë".

Por ai shtoi se mënyra sesi Altman ishte shkarkuar ishte "trajtuar shumë keq" dhe "dëmtoi seriozisht besimin tonë".

Shkarkimi i një figure kaq të profilit të lartë i befasoi vëzhguesit e industrisë dhe zemëroi shumë në kompaninë që ai drejtonte duke kulmuar me kërkesën e tyre nga anëtarët e bordit të dorëheqjes.

Video