Në 4 muaj, të huajt dhe emigrantët “hedhin” 86 milionë euro në prona. Ku synojnë të blejnë më shumë?

14 Qershor 2024, 12:26Biznes SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

Të huajt dhe emigrantët shqiptarë me nënshtetësi të huaj kanë investuar afro 86 milionë euro për blerjen e pasurive të paluajtshme vetëm në 4 muajt e parë të këtij viti.  Interes të lartë ka vija bregdetare në të gjithë vendin.

Ekspertët e pasurive të paluajtshme shprehen se duhet t’u jepet më shumë rëndësi edhe investimeve në infrastrukturë në zonat malore, me qëllim diverisifikimin e portofolit të investimeve.

Nga ana tjetër, agjencitë immobiliare kërkojnë nga qeveria që të rishikojë tatimin për transaksionet në pasuritë e paluajtshme, i cili aktualisht është në nivelin 15 për qind, me argumentin se nxit informalitetin duke lënë jashtë buxhetit afro 38 për qind të të ardhurave.

 

 

Video