Defekti në linjë/ Edhe Mali i Zi, Kroacia dhe Bosnje Hercegovina mbeten pa energji elektrike

21 Qershor 2024, 13:21Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX

Pothuajse i gjithë Mali i Zi ka mbetur pa energji elektrike për shkak të ndërprerjeve të rrjetit, njoftoi Sistemi i Shpërndarjes Elektrike Malazeze (CEDIS).

CEDIS tha se energjia u ndërpre për shkak të një ndërprerjeje në rrjetin e Sistemit të Transmetimit Elektrik të Malit të Zi (CGES).

Nga të gjitha qytetet, vetëm Pljevlja dhe Zhabljak kanë energji elektrike.

Siç raportojnë mediat rajonale, pjesa më e madhe e Dalmacisë dhe një pjesë e konsiderueshme e Bosnjë-Hercegovinës, përfshirë Sarajevën, Zenicën dhe Banja Lukën, janë pa energji elektrike.

“Slobodna Dalmacija” shkruan se Spliti, Shibeniku, Omishi, Makarska, Dubrovniku, Zadari dhe ishujt e shumtë kroatë kanë mbetur pa energji elektrike.

Video