Apartamente, makina dhe 9 vende parkimi, sekuestrohen pasuritë e 30-vjeçarit në Tiranë (EMRI)

2 Tetor 2023, 15:39Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Prokuroria e Tiranës

Prokuroria e Tiranës ka vendosur sekuestro ndaj 14 pasurive të Ervis Hysës, 30-vjeçari i dënuar më parë për “shtrëngim për dhënie pasurie”.

Prokuroria thotë se pasuritë, 30-vjeçari i ka marrë përmes kanosjes me dhunë, vepër për të cilën është dënuar me 1 vit e 4 muaj burg nga Gjykata e Tiranës.

Ndër pasuritë e sekuestruara janë apartamente, 9 vende parkimi dhe dy makina.

Njoftimi i Prokurorisë:

Prokuroria Tiranë kërkon sekuestrimin e 14 pasurive të shtetasit E.H., dyshime se rrjedhin nga veprimtari kriminale

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë kërkon sekuestrimin e pasurive të shtetasit E.H., bazuar në ligjin “Për Parandalimin dhe goditjen e Krimit të Organizuar dhe trafikimit nëpërmjet masave parandaluese kundër pasurisë", i ndryshuar.

Shtetasi E.H., është arrestuar nga Drejtoria vendore e Policisë Tiranë, pasi Gjykata e Apelit për Krimet e Rënda Tiranë, e ka dënuar me 1 vit e 4 muaj per veprën penale “Shtrëngim me anë të dhunës për dhënie pasurie”, parashikuar nga neni 109/b i Kodit Penal.

Referuar pozitës kriminale në ngarkim të shtetasit E.H., paraprakisht janë identifikuar pasuritë të cilat nuk justifikohen nga pikëpamja ekonomike, si dhe dyshohet se lidhen e rrjedhin nga veprimtaria kriminale.

Duke vlerësuar se ka të dhëna të mjaftueshme që vërtetojnë aktivitetin kriminal të shtetasitE.H.,i dënuar për veprën penale “Shtrëngim me anë të dhunës për dhënie pasurie”, parashikuar nga neni 109/b i Kodit Penal dhe pasuritë janë vendosur pas dënimit; dhe duke vlerësuar se është vërtetuar që këto pasuri objekt hetimi pasuror nuk kanë prejardhje të ligjshme, prokuroria kërkon sekuestrimin e pasurive të mëposhtme:

1. Ndërtesë ndodhur në zonën kadastrale 2884, me nr.Pasurie 1302/16-ND2, me sipërfaqe 147.8 m2, me adresë Paskuqan;

2.Apartament në pronësi të shtetases F. H., me sipërfaqe 105.2 m2, me adresënë Yzberisht, Tiranë;

3. Pasuria në emër të shtetases F.H., pasuri e llojit "garazh"me sipërfaqe 18.6 m2;

4. Sipas kontratë sipërmarrje 9 vende parkime në godinën e banimit në rrugën "Ish-Fusha e Aviacionit" dhe rruga e "Dafinave", Njësia Administrative Nr. 7, Tiranë, sivijon,

1) Vend parkim me nr. P41, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

2) Vend parkim me nr. P42, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

3) Vend parkim me nr. P43, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

4) Vend parkim me nr. P44, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

5) Vend parkim me nr. P45, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

6) Vend parkim me nr. P46, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

7) Vend parkim me nr. P47, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

8) Vend parkim me nr. P48, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

9) Vend parkim me nr. P49, ndodhur në katin nëntokë të godinës.

5. Automjetinëpronësi te shtetasit S.H.,marka Toyota, tip Yaris;

6. AutomjetinëpronësitështetasesF. H., marka BMË.

Video