Ben Ndoka's alliance with Avdylaj and Bajrat: How Endrit Dokle entered the "game" and the plan to kill the former deputy

2024-05-22 20:49:36Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Ben Ndoka's alliance with Avdylaj and Bajrat: How Endrit Dokle entered the "game".

The show 'Në Shënjestër' by journalist Klodiana Lala on News24 this evening covered the latest file of SPAK, where many details about connections, clashes, alliances and murder scenarios between criminal groups or gangs are revealed.

***

Arben Ndoka, provided information from Emiljano Shullazi, talked every second with his son-in-law and nephew Samuel, Alexander's son, about how Durim Bami would be executed.

In pursuit of Nikla's strongman, several crime contingents were deployed, but they could not succeed.

Ndoka also took with him Gentjan Bejtja and Naim Stafuka, respectively the friend and brother of the missing Enver Stafuka, whose fate is still unknown even today.

They suspected that Durim Bami had a hand in the disappearance, so they partnered with the former MP.

All these names and many others monitored Nikla's every move, even when he was on vacation in Saranda.

The plan was to kill him on his way back from vacation.

That's why Ndoka called Astri Avdylin, who was in prison at the time, to help him.

After he was arrested as part of the 'Volvo 4' operation, as well as being involved in wiretapping with the former mayor of Durrës, Vangjush Dakon, in the sensational file '339'.

According to SPAK, Arben Ndoka collaborated with Aldo Avdyli, the nephew of Astri Avdyli, for the murder of Durim Bami.

Aldo Avdyli who took refuge in Lezha in the premises provided by the former deputy and when it was necessary to enter the game by executing Nikla's fort.

Durim Bami's brother Valteri would be taken hostage.

Along the way, Arben Merkuri, known as Maneci, who was killed in 2022 in Durrës, who would play the role of the executioner, also enters the game.

While Gjin Ndoj, whose killing was ordered by Martinaj, also had a role in the surveillance of Durim Bami.

Ndoka also made a pact with the Bajrats of Shkodra, specifically with Behar Bajri Brajovic, that if Durim Bami went to their house, they were "ready to tear him down".

But impatient to finish work, Arben Ndoka is looking for contract killers in Kosovo as well.

As is this conversation with Ervis Martinaj.

Investigation File

On June 13, 2020, Arben Ndoka talks to Ervis Martinaj and tells him about the group of contract killers from Kosovo that he found.

Arben Ndoka writes to him: 'I found a group from Kosovo, who are working, they are great.'

Ervis Martinaj answers: 'I will give you their payments'.

But even though they carried out several assassinations against Durim Bami, the latter was able to give him peace.

But while Ervis Martinaj and Arben Ndoka are at war with time to eliminate Durim Bami, the latter is not sitting idly by either.

But it is organized both to defend and to attack.

Investigation File

Në zonën e Fushë-Krujës grupi kriminal i drejtuar nga Durim Bami shfaqet në konflikt të hapur me grupet e Ervis Martinaj dhe Arben Ndokës.

Kështu Durim Bami për t’u mbrojtur vendos të bëjë aleancë me kundërshtarët e përbetuar të Ervis Martinajt, Leonard Dukën dhe Indrit Doklen.

Durim Bami vihet menjëherë në ndjekje të Arben Ndokës.

Bashkë me Xhelal Rrajën, vëllain e ish-deputetit socialist Rrahman Rraja, dikur koleg të të njëjtit grup parlamentar me Ndokën, nisin të thurin planin për ekzekutimin e tij.

Endrit Dokle, ish kreu i një prej fraksioneve të Bandës së Durrësit, që i shpëtoi dënimit me burgim përjetë duke u liruar me kusht, do të siguronte informacion për lëvizjet e Ndokës, ndërsa Marklen Haka, merr përsipër të gjejë togën e vrasësve.

Dosja Hetimore

Durim Bami, Endrit Dokle, Xhelal Rraja dhe Marklen Haka janë organizuar me qëllim vrasjen e Arben Ndokës, më datë 28 Janar 2021. Në momentin kur ky do të shkonte për qokë në Rrugën e ‘Elbasanit’, pasi kishte vdekur një gjyqtar nga Lezha.

Nga komunikimet del se atë ditë Durim Bami shkoi në vendin ku mendohej se mund të vinte Arben Ndoka me qëllim vrasjen e këtij të fundit.

E priti deri në mesditë, por Ndoka nuk mbërriti.

Edhe një ditë më vonë, Durim Bami komunikon me Doklen për të mësuar informacion të ri për lëvizjet e ish-deputetit Ndoka.

Endrit Dokle i tregon se do të paguajë çfarëdo lloj shume për ta marrë këtë informacion, por nuk kishte ndonjë informacion të ri.

Pavarësisht përpjekjeve të tyre, vrasja e Arben Ndokës nuk u realizua. Por ndërsa Arben Ndoka dhe Durim Bami nuk po e arrinin njëri-tjetrin për ta eliminuar, ish-deputeti socialist i Lezhës, investohet të mbyllë llogaritë me ‘Leksin e Druve’.

Emri i vërtetë i të cilit është Aleksandër Deda ose Aleks Ndreka.

Një tjetër personazh me banim në Lezhë, për të cilin Arben Ndoka, dyshonte se kishte strehuar vrasësit e vëllait të tij, Aleksandër Ndoka.

Dhe në planin për të vrarë ‘Leksin e Druve’. Ndoka thërrët në ndihmë nipin e tij Samuelin, dhëndrin dhe lidhje të tjera familjare dhe shoqërore.

Por ‘Leksi i Druve’ ndaj të cilit sot ka një masë sigurie në kuadër të operacionit ‘Metamorfoza’ shpëtoi nga ekzekutimi, pasi u mor në mbrojtje nga shteti.

Nga ana tjetër, edhe Ervis Martinaj aleat me Ndokën ishte vënë në ndjekje të kundërshtarëve të tij më të egër, vëllezërve Duka.

Ku grupi i Ervis Martinaj, mësohet se kishte thurur një plan për të vrarë Fatmir Hysenin, njohur si ‘Doçja’ dhe vëllain e tij Armand Hyseni.

Për të realizuar këtë atentat ai kontaktoi një emër të njohur të krimit në qytetin e Vlorës, Viktor Imeraj, i njohur si Tori i Xhihanes.

SPAK: Ervis Martinaj ka krijuar bindjen se Fatmir Hyseni dhe Leonard Duka në bashkëpunim me lidhjet e tyre më datë 27 Gusht 2019 kanë kryer vrasjen e shtetasit Santiago Malko, lidhje e ngushtë e tij.

In order to kill Fatmir Hysen, Ervis Martinaj has contracted against payment the citizens Viktor Imeraj and Satilno Basho. The amount of money made available by Martinaj for the murder of Fatmir Hysen is 250-300,000 euros.

But on the other side, not even the opposing group of Ervis Martinaj and Arben Ndoka, have sat idly by.

Since they too, as seen, have been put in motion to eliminate their rivals.

Video