Emisioni i RAI 3, Rama i përgjigjet moderatorit italian: S’keni guxim të përballeni me të vërtetën

25 Prill 2024, 10:00Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Edi Rama dhe Sigfrido Ranucci

Kryeministri Edi Rama ka reaguar sërish ndaj Sigfrido Ranucci-t, moderatorit të emisionit ‘Report’ në RAI 3.

Rama i është përgjigjur deklaratave që Ranucci ka dhënë në një intervistë për televizionin Syri.

Reagimi i plotë i Edi Ramës

Meqë dje gjatë ndërhyrjes tuaj në të njëjtin TV shqiptar të njëanshëm, i përfshirë nga 'Report’ në përhapjen e të njëjtave shpifje të importuara në Itali nga 'Report', thatë se do të kishit qenë më mirë të kontaktonit drejtpërdrejt, ja ku jam, por në sy të të gjithëve,  sepse me gjithë shtrembërimet e një të vërtete të vetme dhe të thjeshtë që pata fatkeqësinë, por edhe fatin të jetoj në lëkurën time në harkun e vetëm 72 orësh, nuk kam guxim të komunikoj me ju pa dëshmitarë. 

Është për të ardhur keq që në vend që të dëgjojë gjyshen time që tha të gabosh është njerëzore por këmbëngulja është djallëzore, bëtë një hap tjetër fals. Por duke qenë se në këtë rast nuk jam unë ai që gabova, kam për detyrë të ngulmoj për të këmbëngul në të vërtetën e shkelur në këmbë nga ai emision brutal dhe të mos dorëzohem në mbrojtjen e Shqipërisë dhe institucioneve të saj, përfshirë rolin e saj në marrëveshjen dypalëshe me Italia që emisioni juaj ka çdo të drejtë ta kritikojë duke bombarduar qeverinë e vendit tuaj, por nuk ka të drejtë ta bëjë këtë duke njollosur vendin tim dhe fjalën shqiptar.

Është gjithashtu për të ardhur keq që ju e krahasoni telefonatën time shumë civile si ndërhyrje e Kremlinit që pretendohet se është kryer në programin tuaj. Të paktën për respekt ndaj viktimave të Kremlinit, nuk do ta krahasoja aq lehtë poloniumin e përdorur për të censuruar me vdekje kundërshtarët me një telefonatë që ndodhi pasi një censure.

Më vjen keq gjithashtu që gënjeni për një notë proteste që mund I kam thënë drejtorit gjatë telefonatës tashmë shumë të famshme, duke pretenduar se kjo nuk ju ka mbërritur ende, kur në të vërtetë nuk kam njoftuar asnjëherë një notë të tillë dhe as nuk mund ta dërgoj. Në të vërtetë nuk kam folur kurrë për një letër të tillë dhe as duke u kufizuar vetëm në vëzhgimin e një  ngjarjeje surreale në programin e tij, ku fillimisht censurohen përgjigjet e kërkuara dhe më pas sulmohen të censuruarit se nuk janë përgjigjur.

Meqë jemi tek faktet, më vjen veçanërisht keç për shtrembërimin nga ana juaj të asaj që tregoni si dokumente gjyqësore në lidhje me vëllanë tim, pasi këto dokumente jo vetëm që nuk ekzistojnë, por pikërisht kjo është edhe objekt ankimi gjyqësor për shpifje këtu në Shqipëri, një rrethanë që në një transmetim të thelluar investigativ siç pretendoni se e kryeni, duhet të paktën të përmendet për të shmangur riprodhimin në mënyrë jokritike të stereotipit të një epoke tjetër të shqiptarit të interesuar vetëm për drogën dhe të një Shqipërie të korruptuar nga kokën dhe këmbët.

Së fundi, është për të ardhur keq që nuk keni guximin të përballeni me arsyen shumë të thjeshtë të telefonatës sime me drejtorin tuaj, pra tw kërkesës për të sqaruar arsyen e një gënjeshtre të paraqitur jo një herë, por dy herë, jo vetëm në Itali, por edhe në Shqipëri, pra se Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk i ishte përgjigjur kërkesës suaj për sqarim, e cila u shoqërua më pas me një gënjeshtër të tretë që mori formën e mohimit të dy të parave duke publikuar përgjigjet e marra vetëm në uebsajti, duke shtuar një të katërt mbi dokumentet gjyqësore që nuk ekzistojnë.

Video