"Projekt i ideuar nga kryeministri", piktorja polake "ngjyros" pikën e kalimit kufitar të Kapshticës!

18 Qershor 2024, 13:54Aktualitet SHKRUAR NGA REDAKSIA VOX
Maria-Rosa Szychowska

Polakja Maria-Rosa Szychowska, prej disa ditësh, është duke realizuar një pikturë murale në pikën e kalimit kufitar të Kapshticës.

Piktorja e re tha se ndodhet në Kapshticë, pasi është kontaktuar nga ministria e Kulturës, si pjesë e një projekti të ideuar nga vetë kryeministri.

Punimi i realizuar sipas polakes është në raport me natyrën dhe mjedisin përreth me këtë pikë kufitare.

"Ishte një projekt dhe u kontaktova në internet, projekt i turizmit i ideuar nga kryeministri dhe ministri i Kulturës e financuar nga vetë pikat doganore, u kontaktova dhe nga Bashkia e Tiranës dhe ja ku jam." 

"Po pikturoj lule dhe natyrë, për të sjellë ngjyra në godinat që nuk ishin tërheqëse."

Maria-Rosa Szychowska ka qenë vetëm njëherë në kryeqytetin tonë dhe asnjëherë në zona të tjera të Shqipërisë, por ajo çfarë i bën përshtypje është mikpritja që ka gjetur.

Pas Kapshticës, piktorja bën të ditur se do të realizojë një pikturë murale edhe në pikën e kalimit kufitar të Qafë Thanës.

"Jam një artiste e re, me pëlqen te pikturoj në vende të ndryshme. Pas Kapshticës, do të pikturoj dhe në Qafë Thanë. Shqipëria është e mrekullueshme, njerëzit janë shumë mikpritës, pamja shumë e bukur dhe ushqimi shumë i shijshëm."

Piktura po realizohet në pjesën ballore të godinës së doganës së Kapshticës dhe ka përmasa të konsiderueshme.

Video